Stillness – Sloboda LIVE @ Dom Sportova

Full online DVD of Stillness live performance available here http://www.transmeet.tv/dvd/stillness/
ST!LLNESS priča počinje 1998. godine sa srednjoškolskim hipnopom Yurija i njegovog tadašnjeg kolege pod imenom Papi. Današnja forma benda nastaje 2005. godine. Snima se prva bendovska demo snimka “Hologram root” i nižu se mali ali uspješni nastupi uživo. Tekstovi ostaju isti: s jedne strane žestoki, angažirani i onako punk-banalni, a s druge strane opet osjećajni i s filozofisjkom dozom. Uspostavom prve petorke live benda se uvelike promijenio način njihove interpretacije.

Nakon objavljivanja debi albuma pod nazivom “Sve što znam o životu je… odabrao Đelo Hadžiselimović” u srpnju 2007. godine ST!LLNESS-i se čvrsto postavljaju unutar scene. Do studenog 2009. godine ST!LLNESS je odsvirao stotinjak koncerata po raznim klubovima i dvoranama širom bivše države uključujući i velike festivale u regiji.

U studenom 2009. izlazi njihov drugi studijski album pod nazivom: „GLOBALNO ZATUPLJENJE – PAKET ZA PREŽIVLJAVANJE“.Sniman je u „KRAMASONIK“ studiju kod Hrvoja nikšića (Tobogan, Vještice). Ovim albumom ST!LLNESS, ne samo da potvrđuje svoj status već unapređuje zvuk i svoj pristup stvaranju i muziciranju.

Prva diskografska trilogija zaokružuje se 2012. godine izlaskom albuma pod nazivom “STI.LLNESS”. “Ovaj album zaokružuje naš proces upoznavanja, srastanja i zauzimanja stava i položaja u vremenu i prostoru te stoga nosi naše ime. Na kraju jednog malog kruga došli smo na početak. U sebe. U ST!LLNESS. Sami smo ga stvorili, sami snimili i isproducirali.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s