Večeras starta Animafest Zagreb 2013!

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Neodoljivim filmom i biserom europske animacije Ernest i Celestina večeras se u kinu Europa otvara Animafest Zagreb 2013.

Projekcijom nagrađivanog animiranog filma iz Velikog natjecanja Ernest i Celestina večeras će se u 20 sati u kinu Europa otvoriti Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb. Nešto prije same projekcije, kojoj će prisustvovati i jedan od triju autora, Benjamin Renner, okupljenim će se ljubiteljima autorske animacije obratiti festivalske producentice Vjera Matković i Olinka Vištica te umjetnički ravnatelj Daniel Šuljić. Festival će svojim dolaskom podržati i otvoriti ponovno izabrani gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, te Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra.

Iako se Animafest Zagreb 2013. službeno otvara u 20 sati, filmske projekcije počinju od jutra u Cineplexx Centru Kaptol, a među njima izdvajamo jedan od najgledanijih animiranih filmova u estonskoj povijesti, Lota i tajna mjesečevog kamena. S obzirom na to da je film sinkroniziran na hrvatski, bit će to prava poslastica za djecu od tri godine i starije. Niz filmova za djecu i mlade nastavlja Slika, očaravajući francuski film u kojem se napeta radnja događa unutar umjetničke slike, ujedno i jedan od devet kandidata za Grand prix Animafesta.

Osim vrhunskog filmskog programa, Animafest svake godine šest festivalskih dana ispuni i zanimljivim popratnim programom. Jučer je u Galeriji Forum otvorena interaktivna izložba LEVEL UP!, koja prvi put u Zagrebu predstavlja svijet animacije nezavisno produciranih videoigara. S dvadeset recentnih radova etabliranih studija indie scene publika će se moći poigrati sve do 8. lipnja, svakog dana od 10 do 20 sati. Koristimo priliku i da vas podsjetimo na Animation goes MSU!, projekcije 16 animiranih radova na medijskoj fasadi MSU-a u Novom Zagrebu.

Pozivamo vas sve da nam se pridružite u užitku u obilju izvanredne animacije koju smo vam pripremili na ovogodišnjem Svjetskom festivalu animiranog filma – Animafest Zagreb.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”3579″ img_link_target=”_self” img_size=”medium” img_link=”http://www.imdb.com/title/tt1816518/”%5D%5Bvc_single_image image=”3591″ img_link_target=”_self” img_size=”medium” img_link=”http://titoonice.wordpress.com/”%5D%5Bvc_single_image image=”3581″ img_link_target=”_self” img_size=”250×425″][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s