Goulash Disko – prvi crowdfunding glazbeni festival na svijetu!

Hrvatska će u rujnu postati domaćin prvog crowdfunding glazbenog festivala na svijetu! Goulash Disko festival, na kojem će se pretežno puštati razni stilovi glazbe – od balkan beata i drum&bassa do reggae i electro swinga – održat će se od 3. do 6. rujna ove godine u Komiži na Visu

Festival organizira Yves Taquet, Belgijac koji živi u Hrvatskoj, a podršku je dobio od kluba Aquarius s Visa, koji će biti domaćin četverodnevnog festivala.

Goulash Disko Festival
Goulash Disko Festival

U samo 40 dana otkako je na ulule.com/goulash postavio svoj crowdfunding profil, Yves je za potrebe festivala prikupio sva potrebna sredstva te tako omogućio festival prepun balkan beats i global bass ritmova, reggae, nu cumbia, funk, drum&bass, chillstep, afro i mnogih drugih world music žanrova koji će od jutra do mraka zabavljati, opuštati i stavljati osmijeh na ionako nasmijana lica svih njegovih posjetitelja.

Glazbenici koji su do sada potvrdili svoje gostovanje na Goulash Disku su: MC Soom T, [dunkelbunt], Sacha Dieu, Gypsy Box, Haris Pilton, Pedrolito Radioglobal, Filip Motovunski, DJ Tagada, Kobe Louis Charles, Luca Vaga, Rafael Aragón, Boris Viande, Selector Lazy Face, Balkan Hotsteppers a line up još uvijek nije zaključen.

Isto tako, organizacija festivala u rekordno kratkom vremenu pretvorila se u svojevrsni pokret; Yves je tako financijsku potporu dobio iz Španjolske, Belgije, Francuske, Italije, Australije, Danske, Poljske… Sudeći po podršci koju dobiva, njegov je projekt ujedno i jako dobra promocija Hrvatske.

Na festivalu će osim u glazbenim atrakcijama, posjetiteljima omogućiti i uživanje u gotovo tropskoj oazi na Komiži, bit će i besplatne hrane (janjetina na roštilju!) i zanimljivih izleta brodom.

– Moj projekt prepoznali su i sami šefovi platforme ulule.com koji su ga stavili na svoje početne stranice kao jedan od najatraktivnijih projekata. Već je preveden i na šest stranih jezika. Vlada nevjerojatan entuzijazam oko projekta: ne prođe dan a da me ne nazove neki DJ ili bend koji želi sudjelovati na festivalu. Imam već i partnere u Londonu i Lisabonu koji mi pružaju podršku – kaže Yves.

Uz sve navedeno Goulash Disko ima i posebne, povoljnije, cijene za stanovnike iz Hrvatske i regije. Tako svi će svi oni festivalsku ulaznicu, umjesto 500, platiti svega 250 kuna!

Kartu za festival potražite ovdje, više informacija o samom festivalu potražite na službenoj web stranici, a aktivnosti vezane uz festival možete pratiti i na Facebooku.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s