Republika Pleše!

1000 mladih ljudi iz cijeloga svijeta koji će od 18. do 20. srpnja pohoditi prvo izdanje festivala aktivizma, slobode i zabave – riječku REPUBLIKU, opuštat će se od zanimljivih dnevnih edukativnih predavanja i radionica uz uzbudljiv večernji glazbeni program na čak pet različitih lokacija.

Disko Galeb @ Lukobran
Zagrijavanje za Republiku kreće u srijedu, 17. srpnja za koje će se pobrinuti eksperti za disco i funk muziku socijalističke Jugoslavije – riječki Smeđi Šećer i niški Funky Junkie. Zajedno iza sebe imaju više od tisuću vrhunskih tuluma, a publiku će provesti kroz najbolje plesne hitove iz vremena Galeba u čijoj će se blizini, pod dizalicama, ovaj plesnjak i održati. Ponos queer Kvarnera Six Martinis and Blow Job u četvrtak će, 18. srpnja, udružen s berlinsko-riječkim-beogradsko–zagrebačko-milanskim snagama, upriličiti queer događaj sezone na Jadranu. Petak, 19.07. na lukobranu je rezerviran za soundclash najzanimljivijih DJ kolektiva iz regije: Trashdance (Milano), Mystic Stylez (Beograd), CFSN (Zagreb) i Don’t Make New People (Ljubljana).

Tunel
U Tunelu će u četvrtak, 18.07. nastupiti zanimljiva ekipa koja kombinira avanturu, aktivizam i muziku – Bear Kittay, društevni alkemičar nedavno angažiran na redizajnu festivala Burning Man, kubanski hip hop hipi pjesnik David Omni, istraživačica globalnih zvukova DJ Ripley i Fari Bradley sa eksperimentalnog londonskog radija Resonance 104.4 FM čiji se politički miks kreće od iranskog retro diska do gabba sea shanties.

Tajna lokacija uz more
Na tajnoj lokaciji Republike svakog će dana prije predavanja publika moći uživati u probranim glazbenim programima prijatelja festivala. U četvrtak nastupa DJ odjel hrvatske Piratske stranke – Tomo, Microseven i Miss Sunshine. U petak su za zabavu na suncu zaduženi riječki Abjure, beogradski dvojac s radija B92 Idemo na Mars i tajanstveni projekt koji priziva klupski zvuk 90-ih X Coast, dok će u subotu Celtronic ekipa predstaviti Sound and Sun of Derry.

Život
U klub Život Republika u četvrtak, 18.07. dovodi amsterdamski future boogie dvojac Pretty Young Trouble koji su jedva čekali da se vrate u ove krajeve nakon ludnice koju su napravili na prošlogodišnjem Exitu. Dan kasnije, 19.07. u Životu će nastupiti Nullsleep pionir osmobitne muzike koji za svoje nastupe koristi konzole za video igrice. Na njega se nastavljaju Nedim K i DJ Storno, također iz svijeta video igrara, od kojih se također može očekivati pregrt neobičnih sintetičkih zvukova.

Hartera… Elektrana…
Kako je posljednji dan Republike, 20. srpnja ujedno i glavna večer ovogodišnje Hartere, Republika na Harteru dovodi – Elektranu! Ovaj centar za razvoj elektronske umjetnosti i kulture godinama je producirao jedan od najuzbudljivijih stageva na EXITu, organizirao neke od ponajboljih elektro plesnjaka u posljednjih deset godina u regiji i jedno vrijeme vodio najbolji web radio u ovom dijelu svijeta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s