Das Haus birthday interview with Brighton @ Das Haus, Zagreb

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

U dvije godine koliko postoji, Das Haus je postao mjesto o kojem se priča isključivo u superlativima. Ono što ih izdvaja od ostalih svakako su kreativne najave evenata (bilo u ukrštenoj ili obgrljenoj rimi), mnoga vrhunska gostovanja i prostor kuće koji više djeluje kao mjesto na kojem netko živi nego kao klub.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”4378″ img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Tako ova ‘Kuća’ u svojim sobama osim kaučeva i fotelja skriva mnoge knjige te zanimljive i kreativne crteže po zidovima. Ali ni to nije sve… Naime, u prizemlje vodi pomalo zastrašujući hodnik na kraju kojeg je ulaz u crnu rupu. Siluete ljudi, povremena psihodelična svijetla, DJ iza rešetaka i glasna glazba dovoljni su da prestanete razmišljati o svakodnevici i prepustite se iskonskom osjećaju koji vas neće napuštati sve dok iz kuće ne izađete (što je obično u kasno poslijepodne s obzirom na trajanje tuluma koji ne smetaju nikome u susjedstvu jer su u neposrednoj blizini i oko same lokacije isključivo poslovni prostori).

Cijeli koncept ovakve zabave u glavama Brightona i Davora O – DJeva i osnivača Das Hausa – kuhala se jako dugo da bi danas njima i svim posjetiteljima kultne ‘hiže’ ponosno čestitali drugi rođendan i ovim im kratkim video još jednom dali podršku u budućem radu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Svemu navedenome u prilog svakako ide i poetski opis koncepta i energije Das Hausa iz pera osnivača kojeg prenosimo u cjelosti:

‘Kreativna energija kako učiniti zagrebačku priču boljom konstantno isprepliće naše pravce, iako pravac zapravo ne postoji, svi smo mi krivulje. Pokrenuli smo ovu priču kako bi krivulja krenula prema gore, tamo gdje osjećaj pripadnosti i zajedništva rađa trenutke, jer ako nema tebe, sam ne postojim.

Radimo na prostoru koji će nam omogućiti još. Kalup iz kojeg nisi stvoren, nećeš pronaći niti tamo. Tvoja bolest neće biti liječena, dobrodošao. Opusti se, duboko udahni; izdahni. Prenesi energiju na druge. Tvoj pravac polako nestaje, blijedi krivudavim putem dok i zadnje zrno koje te čini ne postane sjećanje. San je java(n).

I zidovi umiru za tvoj zaborav, u poplavljenoj dolini ništa nije crno bijelo. Ne boj se apstraktnog, postat će kristalno jasno kada se okružiš. Život bez detalja je kao ugriz bez zubi, a jezik mora tamo zapeti, osim ako ljubi. Površinu čine slojevi, prvi nikada nije temelj! Traži; bit ćeš pronađen.’

Idući event na njihovom meniju zakazan je za 13. srpnja, a riječ je o Stop Making Sense Promo Partyju i proslavi druge obljetnice Das Hausa.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4379″ img_link_target=”_blank” img_size=”medium”][vc_single_image image=”4377″ img_link_target=”_blank” img_size=”medium”][vc_single_image image=”4380″ img_link_target=”_blank” img_size=”medium”][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s