OHNOKONO – Oh Would You Be So Kind To Die?

Nakon desetgodišnjeg trajanja u sklopu svjetski poznatog i regionalno relevantnog punk rock benda Overflow i narednih deset godina sazrijevanja savršenog timinga za lansiranje novog glazbenog uzorka, ovaj će novopronađeni mulac pokušati natjerati svijet da pleše. Početkom 2013, snimljen je i realiziran istoimeni EP koji se sastoji od četiri naslova (“Oh It`s So”, “Crawl”, “Oh Come On Now”, “Oh Would You Be So Kind To Die”), a koji će uskoro dobiti nastavak i koncertna ukazanja u one man army formi.

Sudeći prema prvim snimkama pretenzije na titulu ovdašnjeg Mobyja najbliže su i najkraći opis onoga što radi i kako zvuči. Stvari su otpjevane na englskom jeziku što ga logično usmjeruje i prema vanjskom tržištu. “Jezik na kojem se pjeva nije bitan. Glas je samo još jedan instrument koji pridonosi atmosferi koja se želi stvoriti glazbom. Za to je dovoljno nekoliko ključnih riječi koje ljudi mogu raspoznati u melodiji, na bilo kojem jeziku. Više volim copywriterski pristup tekstovima. Kratko, jasno, interesantno, ostaviti prostora za maštu…”

“Ableton, kontroleri, mikrofon… i udri. No fruits, no loops. Sam sa sobom protiv svih. Batman style dok svi spavaju. Produkcija je sobna, ali proces stvaranja glazbe je isti kao i prije 20 godina. Samo mi je trenutno zabavnije svirati kompjuter nego gitaru.
Nemam uzore ili ideju ličiti na nekog ili se strpati u neku ladicu. Volim melodiju, vokale, groove. Ne proizvodim trake nego radim pjesme. Vjerujem da se “kvalitetna” glazba može probiti kroz svu tu buku od elektronskog maloljetnog smeća i tu vidim priliku za sebe starog, naivnog i punog dobre volje, glazbenika. Sad kad je krenulo, ide dalje. Do kad? Do kad mi opet ne dosadi.“ približava OHNOKONO o onome što i kako radi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s