JabbaTon radionice

Zakoračite u svijet profesionalnog DJ-inga i produkcije elektronske glazbe uz pomoć vrlo iskusnih sudionika klupske scene koji su voljni svoje znanje podijeliti na JabbaTon radionici. Glazbeno i tehničko predznanje te žanrovska opredijeljenost nisu preduvjet za upis na radionice koje će vas poučiti tehnikama DJ-inga i produkcije elektronske i hip hop glazbe. Prijave traju do 30. ožujka 2014. Početak radionice je predviđen za 31. ožujka 2014. i to na adresi Pavla Hatza 16 u Zagrebu.

Iza radionica i tečajeva stoji Udruga TON – udruga za promicanje urbane kulture i audiovizualnih umjetnosti, dokazana kroz projekte njenih članova. Jedan od njih je i JabbaTon, koji u svojih gotovo 10 godina postojanja uključuje klupsku večer, ali i glazbenu etiketu s izdanjima za inozemne izvođače kao što su Footsie (Newham Generals, UK), Killa P (ex Roll Deep, UK), Street Creeps (UK) te domaće Dr. Strapazoot, Filip Motovunski i L Jay. Tu su i sestrinski klupski brendovi Chew the Fat! Croatia i Black Light koji su, osim sudjelovanja, posljednjih godina odrađivali i službene promo partye za festivale kao što su EXIT, Terraneo, Hideout, Outlook, Springfestival Graz te ugostili čitav niz svjetski poznatih, ali i domaćih izvođača. Polaznici koji pokažu najbolje rezultate bit će u prilici svoje naučeno znanje i prezentirati kroz navedene projekte nastupom, izdanjem ili pak video uratkom. U prilici su i pobliže upoznati aktivne sudionike klupske scene, proširiti kontakte i postaviti dobre temelje za početak svoje DJ/produkcijske karijere ili u najmanju ruku steći nova znanja i na koristan način iskoristiti svoje slobodno vrijeme.

DJ RADIONICA (MIXING, SCRATCHING, BEAT JUGGLING) w. DJ VENOM (3 x DMC World Finalist, JabbaTon) + gosti predavači

1. Program se provodi u teorijskom i praktičnom obliku gdje svaki polaznik izvodi vježbe na miks pultu uz nadzor instruktora.

2. Početnička grupa bavi se upoznavanjem i spajanjem opreme, ritmičkim diktatom, beatmatchingom tj. miksanjem pjesama na osnovu tempa te miksanjem pjesama u obliku DJ seta.

3. Napredna grupa se bavi osnovama turntablisma (beat juggling, scratching), upoznavanjem sa snimanjem i audio editingom, upoznavanjem sa organizacijom evenata i traženjem angažmana.

4. Na radionici postoji nekoliko miks pultova tako da svaki polaznik radi individualno i napreduje neovisno o grupi. Glazbeni pravac i žanrovska opredjeljenost nisu bitni za upis na radionicu. Radionica se održava 2 puta tjedno po 2 sata, tj. 16 sati mjesečno, a preporučeni ciklus je 3 mjeseca.

RADIONICA PRODUKCIJE ELEKTRONSKE I HIP HOP GLAZBE w. DR. STRAPAZOOT (JabbaTon Rec.) & 207 (Bacon Dubs, Indigo Movement, Seasplash Pula) + gosti predavači

Koncept radionice je u 8 termina po 2 sata i to 2 puta tjedno. Radi se u programu Cubase. Program radionice sastoji se od nekoliko cjelina.

1. Teorija, bez rada u softwareu (Teorija zvuka)

2. Upoznavanje programa, audio editing, warpanje, pitchanje, automacije, modulacije, sidechaining, kompresija…

3. Upoznavanje i rad sa pojedinim VST-ima

4. Upoznavanje i rad sa synthovima i samplerima (Sound Design) plus Midi

5. Upoznavanje tempa, žanrovi, početak radnje nekog groove-a, aranžman pjesme

6. Kompozicija + nastavak sa radom na pjesmi

7. Posjet studiju i snimanje vokala

8. Završni termin: polaznici prezentiraju svoju gotovu pjesmu ili beat uz komentare instruktora

Poželjno je da polaznik ima laptop i slušalice kako bi na licu mjesta mogao isprobavati sve demonstrirano, ali to naravno nije uvjet.

TEČAJ VIDEO PRODUKCIJE w.DAVID TEŠIĆ (dipl. TV producent – Pepperdine University, USA)

Želite naučiti kako snimati filmove? Možda ste više tip za dokumentarce? Ili pak želite biti redatelj glazbenih spotova i reklama? Uključite se u radionicu osnova video produkcije pod vodstvom diplomiranog televizijskog producenta Davida Tešića. David i njegovi gosti predavači će vam pokazati sve što morate znati kako bi napravili svoj vlastiti video uradak. Od pisanja scenarija i izrade storyboarda do snimanja i montaže videa, sve to možete naučiti u samo mjesec dana.

Program se provodi u 8 termina (2xtjedno po 2h) kroz mjesec dana, a podijeljen je na nekoliko cjelina.

1. Uvod u video produkciju

2. Pretprodukcija

3. Kamera i rasvjeta

4. Montaža

5. Zvuk i glazba

6. Animacije i posebni efekti

Poželjno je da polaznik ima laptop i slušalice kako bi na licu mjesta mogao isprobavati sve demonstrirano, ali to naravno nije uvjet.

Dodatne informacije i prijave do 30.03.2014. na mail: jabbaton.workshop@gmail.com

Početak novog ciklusa radionice: 31.03.2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s