Danas starta Gričevanje

Treće izdanje Gričevanja koje će se na platoima Gradec i Tuškanac održavati od utorka zaključno sa 31. svibnjem počinje danas. Uz popratni program u 12 festivalskih dana uz partyje pod kupolama, pod otvorenim nebom izredati će se Jinxi, Igut, Benchwarmers, ESC Life, Tobogan, Lovely Quinces, Irena Žilić, Repetitor, Punčke, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Johnatan, Diskodelija, Let3, Moraines i Pips, Chips & Videoclips.

Večeras na platou Tuškanac od 20:45 festival otvaraju Jinxi koji ovim koncertom ujedno i slave 20 godišnjicu, a koji će ujedno biti i sniman za dokumentarac povodom njihove dugogodišnje karijere. Koncert će trajati preko dva sata, a uključivat će posebnu set listu koja će činiti presjek svih njihovih studijskih albuma.

Uz ostale, etablirane bandove, valja izdvojiti Punčke sa čijega smo koncerta izvještavali, a koje 9. lipnja u Ljubljani sviraju sa Queens of the Stone Age. S njima će istu večer na pozornicu izići i Repetitor, garage rockeri iz Beograda. Riječki Jonathan će 28. svibnja predstaviti svoj netom izdani album Bliss, a njihovo će pojačanje tu večer činiti Diskodelija, post rockeri iz Šibenika. Lovely Quinces, splitska kantautorica koja se upravo vratila sa festivalske turneje po SAD-u i Kanadi nastupa 25. svibnja, a uz koju će svirati i Irena Žilić.

Na platou Gradec (pa nakon toga i na afteru u kino klubu Grič) na dan otvaranja pušta DJ kolektiv Whateverest da bi Festival zatvorila CFSN družina također prvo na Gradecu pa onda i na afteru u kino klubu Grič (oba programa počinju već u 18 sati). U dane festivala vožnja uspinjačom je besplatna od 17 – 22 sata, a besplatni su i svi koncerti na Gričevanju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s