Predstavljeno prvo izdanje festivala SUPERUHO!

Prvo izdanje festivala SuperUho orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se od 03. do 05. kolovoza u Šibeniku.  Za razliku od niza kvalitetnih, ali masovnih ljetnih festivala, festival SuperUho po uzoru na svojeg starijeg  brata Žedno uho zadržat će svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi. Tome u prilog idu lokacije na kojima će se SuperUho održati – riječ je o intimnim lokacijama pristaništa TEF te gradskoj plaži BANJ, u neposrednoj blizini šibenske stare gradske jezgre.

Program prvog izdanja SuperUho Festivala bit će usmjeren najvećim dijelom na rock’n’roll glazbu u najširem značenju, a nastupit će trenutno najpopularniji predstavnici tog žanra, kao i oni eksperimentalniji i radikalniji novi izvođači na globalnoj sceni – predstavnici novog vala globalne rock scene i crossover žanrova; nastup na festivalu odradit će i izvođači elektronske, hip hop, funk glazbe čija je poveznica upravo rock stav, jasno izražen u njihovim kompozicijama i scenskom nastupu. Dosad najavljeni izvođači prvog izdanja festivala SuperUho su: The National, Black Lips, Chelsea Wolfe, Rose Windows, Seven That Spells, ABOP, Bernays Propaganda i Diskodelija.

Vjerujem da ćemo s novim dijelom objavljenih izvođača dodatno upotpunili ionako širok glazbeni spektar kojeg su tvorila dosad poznata imena festivala SuperUho. Premda smo, svjesni činjenice da tijekom ljeta naša obala obiluje elektronskim festivalima svih vrsta, u samom početku planiranja ovog projekta naglasak odlučili baciti na druge glazbene izraze, jasno je da nismo mogli u potpunosti ignorirati nešto što je od samog početka predstavljalo bitan aspekt djelovanja Žednog Uha. Zato smo se, pažljivo birajući, odlučili da upravo Fuck Buttons budu ti koji će rasplesati naše posjetitelje na njegovom zatvaranju. S druge će pak strane, Earth kao pioniri drone glazbe i jedni od prvih predstavnika onoga što će godinama kasnije postati poznato kao post-metal, svojim ambijentalnim zvukom stvoriti savršenu kulisu za zalazak sunca drugog festivalskog dana. Pored otkrivenih novih stranih izvođača ovom prilikom najavljujem i tri nova regionalna benda kao predstavnike kvalitete regionalne nezavisne RnR scene: Repetitor, Punčke i ESC life – najavio je nove izvođače Mate Škugor.
U neposrednoj blizini festivalske lokacije nalazi   će se i kamp koji će moći primiti pet stotina posjetitelja, a kao što smo već najavljivali, u radijusu od samo 150 metara od središta kampa nalazit će se glavna festivalska pozornica, baš kao i festivalska plaža na kojoj će se odvijati dnevni program festivala ispunjen brojnim zanimljvim sadržajima poput škole sigurnog surfanja ili turnira u košarci – dodao je Škugor.

Novouređena plaža Banj će za trajanja festivala postati glavno mjesto druženja gostiju tijekom dnevnih sati, bez obzira na to žele li drijemati na sunčanim krevetima pod baldahinima ili imaju dovoljno energije za ponuđenim aktivnostima. Za ljubitelje sporta i novih adrenalinskih iskustava tu je besplatna školu windsurfinga, kroz koju će posjetitelje festivala voditi iskusni instruktori koji će pripremiti i svu potrebnu opremu. Za one koji ni preko dana ne žele stati s plesom priprema se dnevna DJ pozornica. Plaža i festivalski kamp bit će pokriveni besplatnim Iskonovim wi-fi-jem koji će zaokružiti cijeli program simpatičnog naziva ‘Sigurno surfanje’, u sklopu kojeg će se naći  raznih festivalskih i morskih gadgeta.

Žednouhe koncerte pratim od samih početaka s kraja 90ih godina u KSET-u. Glazba koju je Mate Škugor promovirao tih godina sugurno je jednim dijelom utjecala i na današnje rezultate mog stvaralaštva. Motivacija izrade vizuala za SuperUho festival je došla spontano i prirodno bez nekih viših ciljeva. Na vizualima za SuperUho Festival radim zajedno sa grafičkim dizajenerom Androm Giunio i vjerujem da će rezulatiti biti uzbudljivi – rekao je akademski slikar Miron Milić.

Cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje festivala SuperUho iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala, a cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana.

Ulaznice se mogu kupiti u Zagrebu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te u Dallas Music Shopu Šibenik (Kralja Tomislava 4) i klubu AZIMUT (Obala Palih Omladinaca 2, Šibenik). Ulaznice je moguće kupiti i online preko servisa Dirty old shop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s