Summer Garden(ing) with Dan Beaumont

Do ovogodišnjega izdanja The Garden Festivala dijeli nas nepunih mjesec dana, a lineup je dobio još neka pojačanja kroz nova imena kao što su Martyn i Theo Parrish i nove party lokacije kao što su The Terraza na terasi restorana The Garden Tisno te Klub Barbarella’s u Pirovcu.

U ovome izdanju Gardeninga razgovarali smo s Danom Beaumontom jednim od pokretača Disco Bloodbatha. Danova se aktivnost u noćnome životu proteže na cijelo desetljeće, a uz aktivnu karijeru DJa, vodio je bar The Social u kojemu je stjecao prva iskustva do današnjih dana kada vodi queer dance bar Dalston Superstore.

Kada i zašto si počeo raditi kao DJ?

Počeo sam puštati ploče kada sam radio u DJ baru u centralnome Londonu koji se zove The Social. Vježbao sam kada smo bili zatvoreni. To je bilo oko 2000. Glazbu sakupljam odmalena.

Reci nam nešto više o svojemu specifičnome stilu koji je mješavina zanimljivih žanrova. Kako si zavolio ovakvu glazbu?

Uvijek sam uživao puštati različitu glazbu – od starih prašnjavih disko hitova do potpuno novih ručno tiskanih ploča s nepoznatih labelova i svega između. Mnogo housea iz doba Sound Factorya od Murka i Tenaglie, Fruity Hi NRG rave-bombi, Chicago i Detroit klasika, Italo uspješnica. Trenutačno izlazi mnogo nevjerojatne glazbe tako da većinom kupujem novu glazbu – izdavačke kuće poput Dixon Avenue Basement Jams, Karlovak, The Trilogy Tapes, White Material izdaju sjajne stvari.

Koji su ti najdraži klubovi i festivali na kojim si nastupao?

Glastonbury je uvijek sjajan. Vrlo ‘uzvišeno’ iskustvo DJ-iranja. Naravno, uvijek mi je zabavno puštati u Dalston Superstoreu i Dance Tunnelu. Također imam mnogo lijepih uspomena sa nastupa na festivalima u Hrvatskoj.

Reci nam nešto više o baru Dalston Superstore i klubu Dance Tunnel…

Dalston Supertore je sićušni gay bar koji je upravo proslavio 5. rođendan. Vrlo smo sretni što smo bili domaćini ljudima kao što su Horse Meat Disco, Erol Alkan, Optimo, Spencer Parker, Prosumer, Andrew Weatherall i ostali. To uvijek bude vrlo zabavno. Dance Tunnel je novi mlađi brat Dalston Superstorea. Otvorili smo krajem 2012. a to je klub koji je usmjeren na leftfield house, techno i disco. Ponavljam… To uvijek bude vrlo zabavno. Također, na gornjemu katu imamo i pizzeriu Voodoo Ray’s. Fora.

Bio si i glazbeni novinar, a tvoji intervjui s poznatim DJima objavljeni su u brojnim glazbenim časopisima. Kako je došlo do toga?

Mislim da je izraz ‘novinar’ malo preuveličan. Napisao sam neke stvari za fanzine i nekoliko članaka na našemu websiteu Superstorea.

Na kojim projektima trenutačno radiš i koji su ti planovi za budućnost?

Pokrenuo sam novi gay party koji se zove Chapter 10 što je stvarno uzbudljivo – upravo smo imali veliki warehouse party na kojemu su nastupili Rødhåd, Portable i Hannah Holland, a još neki su u planu za kraj godine. Također tražimo lokaciju za drugi Voodoo Ray’s, a gradimo i prikolicu koju bismo vozili sa sobom po festivalima. A nastavljamo i s dobrim poslom u Dance Tunnelu i Dalston Superstoreu. Također se nadam da ću u neko doba napraviti nastavak Trippy Pumpera!

Postoji li neka određena osoba s kojom bi volio nastupati u istome klubu? Zašto ta osoba?

Najviše volim puštati s Hannom Holland – ona je sjajan DJ i uvijek ode u nekom zanimljivom smjeru, a lijepo je s vremena na vrijeme skrenuti s utabane staze.

Ovo ti neće biti prvi puta da posjećuješ Hrvatsku, kakva su ti iskustva do sada? Jesu li Hrvati dobra ekipa za partyje?

Imao sam sreću puštati na nekoliko festivala uključujući i Electric Elephant i Stop Making Sense. Ovo je moj prvi posjet Garden Festivalu i jako sam uzbuđen svirati sa svemogućim Prosumerom.

Imaš li neku poruku za posjetitelje Garden Festivala? Što možemo očekivati ove godine?

Ponesite svoje disco hlačice!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s