Izložba Valentine Supanz – Intima

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Najnoviji radove mlade slikarice Valentine Supanz nastavak su ciklusa intimnih slika, kojima prikazuje trenutne preokupacije iz osobnog života. Iskreni prikazi vlastite stvarnosti prikazuju ogoljene objekte, bez suvišne naracije. Oni se pred nama zrcale kao pred ogledalom- bez uvijanja prikazuju se u realnom svjetlu, ipak, skrivajući osobna značenja autorice. Slike se mogu pogledati do 19. siječnja u izlogu i unutrašnjosti Knjižnice Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”7040″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Valentina najnovijim ciklusom intimnih slika otvara prozor u neke fragmente svoje stvarnosti- vlastitih preokupacija, usmjerenosti, osjećaja i sijećanja. Akt nije samo akt, madrac na podu nije samo madrac, a tornado nije samo tornado… Izložba “Intima” ispis je intime mlade slikarice koja naginje iskrenom prikazivanju onoga što je trenutno okupira.

“Cijela izložba je odraz mojih zbivanja, sitnica koje mi se događaju, koje pretačem u slike kako bi se lakše nosila s tim stvarima ili opet odraz onoga što me veseli i raduje. Malo romantičarski nastrojeno ali kaj mogu takva sam u slikarstvu… – uvijek slikam iz sebe…pa je tako nastala i ta intima.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”7039″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Izložbu i nastavak “Intime” inspirirali su primjerice putovanja, selidba, promjene u ateljeu, potraga za stanom i neizvjesnost, sloboda u novom stanu. Slike poput “Ono što je ostalo” (predstavlja prostor bivšeg ateljea iz kojeg je slikarica morala izaći).

“Osobni tornado” (predstavlja potragu za stanom i neizvjesnost) ili “Peradajz” (autoakt pred ogledalom sa žbunjem u pozadini – simbol slobode u novom stanu ), samo su neke od izloženih naslikanih momenata i simbola stvarnosti ove umjetnice.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”7041″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s