Florence + the Machine na INmusic festivalu

Nakon Arctic Monkeysa 2013. godine i Black Keysa 2014. godine, na deseto izdanje INmusic festivala stižu i Florence + the Machine! 

Florence Welch, karizmatična i iznimno talentirana kantautorica, te jedna od najcjenjenijih i najpopularnijih glazbenih umjetnica novije generacije predvodi dugoočekivane Florence + the Machine u njihovom prvom posjetu Hrvatskoj. Gostovanje Florence + the Machine na desetom izdanju INmusic festivala bit će jedno od njihovih rijetkih nastupa u Europi, a hrvatska publika će među prvima imati povlasticu uživo čuti i novi materijal s albuma “How Big How Blue How Beautiful”. Florence + the Machine svijet su osvojili 2009. odlično primljenim albumom “Lungs” koji se našao među najprodavanijim albumima te godine, čime je Florence Welch već s 21 godinom postala međunarodna glazbena zvijezda. Paralelno s turnejom na kojoj je promoviran album prvijenac, nastale su sve pjesme za još uspješniji drugi album, “Ceremonials”, koji je izašao 2011. godine te se odmah pozicionirao na prvo mjesto u Velikoj Britaniji i na šesto mjesto u SAD-u. Treći album koji će zasigurno nastaviti kvalitetan niz, a predstavljen je izvrsnim novim singlom “What Kind of Man”, izlazi uskoro!

Nove i osobnije pjesme snimljene su tijekom 2014. godine, a naći će se na albumu “How Big How Blue How Beautiful” s kojim Florence + the Machine kreću u nove glazbene izazove. Album je između ostalih producirao Markus Dravs koji je do sada surađivao s glazbenicima poput Björk, Arcade Fire i Coldplay. O procesu rada na albumu Florence kaže: “Željela sam napraviti nešto jako veliko, ali da u tome postoji i nota nježnosti. Moralo je sadržavati duboku toplinu. Mislim da smo se zbog toga odlučili za zvuk koji je sličan izvođenju uživo, kao da je bend u prvom planu.”

Album How Big How Blue How Beautiful izlazi uskoro, a nove pjesme, zajedno s dosadašnjim hitovima, Florence + the Machine će izvesti na zagrebačkom Jarunu. Uz Florence + the Machine, jubilarni INmusic festival uveličat će i niz dosad objavljenih vrhunskih izvođača te ga učiniti najboljim festivalskim izdanjem do sada – FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Death Cab For Cutie, Future Islands, Frank Turner, Eagles of Death Metal, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, We Are Shining, i mnogi drugi…

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s