Riječki Six Martinis poziva u Harteru na ples s perjanicama berlinske etikete Save Us

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Rijeka je jedan od rijetkih gradova lokacijom uz more koja je, umjesto po plažama, poznatija po svojim industrijskim halama. Najpoznatija od svih, kultna Hartera, još jednom  će zasjati kao domaćin vrhunskim imenima elektronske scene. Ravno iz Berlina stižu Jonas Saalbach i Andrea Ljekaj, vodeći artisti izdavačke kuće Save Us čiji će prvi label showcase 4. srpnja premijerno ugostiti riječki kolektiv Six Martinis, poznat po odličnim zabavama koje je u tom gradu organizirao u posljednje dvije godine.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”7697″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Porijeklom iz Pule, Save Us svoj pravi uzlet doživljava u epicentru elektronske glazbe – Berlinu. Prepoznati po vrhunskoj kvaliteti, njihova izdanja redovito su uvršteni u Beatport Electronica i Techno Top 100 ljestvice, a podržavaju ih jedni od najistaknutijih producenta i DJ-a današnjice, među kojima, Maceo Plex, Adriatique, Solomun, Lee Buridge, Few Nolder, Bebetta, Kollektiv Turmstrasse, Joe Charnis, Chris Fortier i mnogi drugi.

Jonas Saalbach mladi je talent čiji je techno zvuk osvježavajuće drugačiji, a svaki nastup izvodi isključivo UŽIVO. Za sobom ima mnoga izdanja na etiketama kao što su Save Us Records, Moodmusic i Kollektiv Turmstraße Musik Gewinnt Freunde. Sljedeće izdanje, Indie Rubels, priprema za Bedrock legendarnog Jonh Diggweeda, koji isti ne propušta uvrstiti u svoje setove.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”7669″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Andrea Ljekaj može se pohvaliti zapaženim izdanjima na matičnom Save Us Recordsu, te potpisom za vodeću svjetsku house etiketu Get Physical Music. Sljedeće ljeto putuje u Nevadu gdje ga očekuje nastup na svima poznatom Burning Man festivalu.

Spoj blage berlinske dekadencije s riječkom industrijom jedino je i zamisliv u aranžmanu eklektičnog Six Martinisa koji pod motom Ujedinjeni u različitostima posebni naglasak stavlja na ponovnom otvaranje klubske kulture queer zajednici u kojoj se ista razvila na idealima inkluzivnosti i jednakosti. O važnosti za očuvanjem plesne glazbe mjestom slobode svjedoče i nedavni komentari Ten Wallsa, ali i sankcije koje su usljedile.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s