Svi Su Gore – Motovun brdo edition

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Na brdo stižu Mira Fornay, Tihana Lazović i ekipa filma ‘Zvizdan’, MyAnna Buring iz hit serije ‘Rasparačeva ulica’ te Kjartan Sveinsson iz Sigur Rósa.

Uz već najavljene goste iz svijeta filma, Mavericka Jerzya Skolimowskog, palestinskog redatelja Eliju Suleimana, dobitnika Nagrade 50 godina Rajka Grlića, Rayathi Samsudeen “Salmu”, indijsku spisateljicu, autoricu i političku aktivisticu koja je široj javnosti poznata iz istoimenog dokumentarca Kim Longinotto, na 18. rođendan Motovun Film Festivala stižu brojni drugi značajni gosti iz cijeloga svijeta.

U Motovunu će biti prilike i za druženje s članovima glavnog žirija koji ove godine djeluje u sastavu: Mira Fornay, slovačka redateljica, autorica nagrađivanog filma Moj pas Killer (koji se prikazuje u sklopu specijalnih projekcija), Tihana Lazović, mlada hrvatska glumica koja se proslavila ulogom u filmu Zvizdan, te nagrađivani češki dokumentarist Petr Lom.

 

U Motovun stižu i redatelji filmova iz glavnog programa. Istaknuti kosovski redatelj Isa Qosja osobno će predstaviti svoj film Tri prozora i vješanje, nagrađen u Palm Springsu, Solunu i Sarajevu, a na brdo stiže i Dalibor Matanić s ekipom filma Zvizdan. Pridružit će im se glumci i glumice: MyAnna Buring (Izgubljen u Karastanu), koju pamtimo po ulogama predvodnice klana vegetarijanskih vampira u Sumrak Sagi te serijama Downtown AbbeyRasparačeva ulica, Aled LLyr Thomas iz filma Bridgend, Marina Anduix (djevojčica iz filma Magična djevojka), Victoria Mayer iz filma Veliko FinaleDidier le Neck i Marco Lorenzini, “Apostoli” iz filma Najnoviji zavjet.

Velika novost ovogodišnjeg Motovun Film Festivala je program TV 2.0 (Vrijeme velikih serija), u kojem će se uz razgovor i projekcije pilota triju hit serija (Most, Borgen i Rasparačeva ulica) nastojati otkriti tajna njihova uspjeha. Tim povodom u Motovun stižu Tobias Astrom iz produkcijskog tima superpopularne švedsko-danske serije Most, gorespomenuta švedska glumica MyAnna Buring te Christian J. Lemche iz Danskog filmskog instituta.

Na nezaboravnu proslavu 18. rođendana Festivala, u Motovun se vraća Kjartan Sveinsson, islandski multiinstrumentalist koji je obilježio specifični zvuk post-rock benda Sigur Rós. Svirač orgulja, flaute, oboe, gitare, bendža, klavira, skladao je glazbu za mnoge filmove od kojih su neki bili nominirani za Oskara, a u Motovunu će 27. srpnja, ekskluzivnim klavirskim koncertom predstaviti svoje nove autorske aranžmane. Osim Sveinssona, za motovunske zvučne orgazme ove godine zaduženi su i zagrebački ABOP, pariški The Joke, Repetitor iz Srbije i romski trubači Džambo Agušev.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s