Editorsi u Zagrebu promoviraju novi album ‘In Dream’

Miljenici zagrebačke publike Editors vraćaju se u Tvornicu Kulture u srijedu 2. prosinca. Britanski dark indie majstori u Zagreb dolaze u sklopu velike europske turneje na kojoj promoviraju novi album ‘In Dream’.

Peti studijski album Editorsi su sami producirali, a po izlasku je dobio pohvale za sjajnu produkciju, odvažnost te je okarakteriziran kao jako zreo i do sada najraznovrsniji album benda. Po riječima frontmena Tom Smitha na albumu ‘In Dream’ željeli su pokazati da glazba može biti i pop i eksperimentalna. Od početne sanjive, elektronske ‘No Harm’, orkestralne i dramatične ‘Salvation’, prekrasne ‘At All Cost’ koja pokazuje zrelost u tekstovima, trijumfalne ‘Marching Orders’ sve do ‘Ocean of Nights’ koja je sanjiva uz piano, ‘Life Is A Fear’ koja nabijena synthovima progovara o životnim težnjama ili pak ‘Our Love’ koja je electro-pop, novi album je atmosferičan, tekstualno i vokalno jak, odvažan, praćen elemetima popa i elektronike.

Editors su nastali 2002. godine u engleskom Staffordu i samo nakon tri godine lansirani su među nove otočke rock zvijezde. Debitantski album ‘The Black Room’ iz 2005. sa singlovima ‘Munich’, ‘Blood’ i ‘Bullets’ osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu ‘Mercury’ te nastupe na velikim festivalima poput Lollapalooza i Coachella. Nasljednik ‘An End Has A Start’ svjetlo dana ugledao je dvije godine kasnije sjurivši se ravno na prvo mjesto britanske top liste albuma te im je donio prve nastupe na Glastonburyju. Najveći uspjeh grupa je polučila trećim albumom – ‘In This Light And On This Evening’ (2009.) na kojem se nalazi megahit ‘Papillon’, a njega je naslijedio sjajni uradak ‘The Weight Of Your Love’ (2013.). Najnoviji uradak ‘In Dream’ opet ih vodi na veliku turneju s kojom staju u Zagrebu.

Jedan od najpoznatijih otočkih bendova kroz svoju bogatu karijeru pokazuju da stalno rastu i razvijaju se. U svojoj biografiji Editors već imaju tri upisana nastupa u Zagrebu od kojih je najsvježiji onaj rasprodani iz rujna prošle godine. Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey i Elliot Williams dobro su upoznati s pozornicom Velikog pogona kojoj se vraćaju na jednom od najvećih zagrebačkih koncerata za kraj godine.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 150 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 170 kn. Možete ih osigurati u Tvornici kulture ili online (entrio.hr; eventim.hr).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s