Počeo 11. Illectricity Festival, Koolade se priključuje lineupu završne večeri

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sučeljavanjem zvukova četiri kolektiva na Sound Clash večeri u Sirupu ovog je vikenda otvoren 11. festival audio-vizualnih umjetnosti Illectricity koji traje do subote, 12. prosinca, na više lokacija u Zagrebu. Festival koji dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj publici predstavlja sjajan lineup, ali i besplatni popratni program koji obuhvaća razne aktivnosti na temu glazbe i interaktivnih vizualnih umjetnosti.

Nucomers Night održava se u suradnji s Mixmag Adria i u klubu Funk u srijedu 9. prosinca pokazat će tko će u narednim godinama osvajati srca hrvatskih clubbera. Rezultati natječaja na koji su se mogli prijaviti mladi neafirmirani DJ-evi bit će objavljeni na Facebook stranici Illectricity Festivala. Ulaz je slobodan.

Main night Illectricity Festivala je okosnica glazbenog programa i održat će se u subotu 12. prosinca 2015. u zagrebačkom klubu Boogaloo. Zagrebački producent Koolade priključuje se lineupu završne večeri festivala. Jedan je od nekolicine odgovornih za bujanje domaćeg hip-hopa, a suradnje ne ostvaruje samo u Hrvatskoj i regiji, s imenima kao što su Edo Maajka, Tram 11, El Bahattee, Bolesna Braća, Frenkie ili Wikluh Sky, nego i u inozemstvu. Najpoznatija suradnja je ona s Masta Aceom na stvari “Beautiful”, ali i s mnogim legendarnim imenima hip-hopa kao Ghostface Killah, Diamond D, Sadat X, Sean Price, Tony Touch ili Xzibit. U zadnje vrijeme posvećuje se više vlastitim izdanjima, beats sceni, i svim podžanrovima kao future beats, trap, future funk, inspiriran uglavnom Detroit hip-hopom, ali i čitavom svjetskom e-beats scenom. Svoj set radi kao preformans, svirajući bass linije i talkbox. U sklopu nastupa predstavit će glazbu s još neobjavljenih EP-a i nekoliko traka sa svojih instrumentalnih EP-a. Stilski tu ima svega – instrumental beats, future hip-hop, naznake trapa, future soula i funka.

U Zagreb premijerno dolazi Emika, a dašak Dimensionsa i odlične glazbene selekcije doživjet ćemo na Illectricityju uz nastup Dimensions Soundsystema čiji kolektiv DJ-eva prezentira zvučne pejzaže iz protekla četiri desetljeća, od deep disco i house zvuka preko funka, soula, techna upijaju zvukove Chicaga, Detroita i egzotičnih tonova. Svima se priključuju CFSN DJs, organizatori festivala i jedan od najaktivnijih kolektiva u promociji elektroničke glazbe. Njihov će član Foil, koji vuče utjecaje iz techno, ranog dubstep, deep house i dub techno žanrova, imati svoj premijerni live nastup. Večer otvara i pobjednik Nucomers natječaja, a za vizuale se brinu LIIK, LiteMotif, ONOXO.  After party glavne večeri Illectricity Festivala se održava u Sirupu, a nastupit će CFSN DJs-i i njihovi prijatelji, a iznenađenja su uvijek moguća.

Videoskop Guerilla će se održati u četvrtak, 10.prosinca, na još neobjavljenoj lokaciji u centru Zagrebu (pratite Illectricity Facebook event i na vrijeme ćete saznati mjesto radnje), a na after partyju će vrtiti Filip Šćekić. Projekt koji se događa na nekoj javnoj površini u gradu, a VJ-evi mapiraju odabranu zgradu. Radionica Illektroničke Glazbe traje od 9. do 11. prosinca u Društvu arhitekata Zagreba na Trgu bana Jelačića. Bavit će se poticanjem kreativnosti kroz zanimljiva idejna rješenja, a potrebno je osnovno poznavanje softwarea, po mogućnosti Abletona, koji će na radionici biti predstavljen kao interaktivan alat za izvođenje glazbe uživo ili finalizaciju konkretnog proizvoda. Voditelj je naš DJ i producent Ratko Filipović – Examine. Prijavite se na adresu illektronickaglazba@gmail.com do 8. prosinca do 22 sata, uz kratku biografiju i link na radove.

Ulaznice za Main night su 60 kuna u pretprodaji, 75 kuna na ulazu. Ulaznice za After Party su 30 kuna, a posjetiteljima Main Nighta ulaz je slobodan. Sve ulaznice su u pretprodaji na Entrio.hr i Entrio prodajnim mjestima.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s