Miron Milić u Kavezu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Miron Milić, akademski slikar, ilustrator i street artist, koji je oslikao unutrašnjost Kaveza, bit će ujedno i prvi umjetnik koji će u tom novootvorenom klubu održati promociju svojih radova. Uz to Miron će predstaviti i glazbu koju sluša te proslaviti svoj rođendan. Izložba, slušaonica i rođendanski party održat će se u utorak 2. veljače s početkom u 19 sati.

Miron Milić je rođen 2.2.1980. u Vinkovcima. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, 1998. godine. Grafički odjel na Akademiji likovnih umjetnosti upisao je 1999. godine, a diplomirao 2006. godine u klasi prof. Miroslava Šuteja.

Od 2002. se intenzivno bavi crtežom, a radove je izlagao u zemlji i inozemstvu. Radi kao ilustrator i slobodni umjetnik u ateljeu u AKC Medika te se u zadnjih nekoliko godina isprofilirao i kao street art muralist te je sudjelovao na nekoliko međunarodnih festivala i rezidensa u Ljubljani, Beoogradu, Banja Luci, Marseillu, Moskvi, Heilbronnu i Zagrebu.

U suradnji s vlasnicima Vintage Industriala Miron je došao na ideju da novi klub ‘Kavez’ bude prepun prikaza majmuna različitih vrsta koji ‘vise’ sa zida i gledaju u nas kao da smo mi atrakcije iza mreže. “Pojam ‘majmuniranje’ i ‘majmunska posla’ su mi također bile poveznice zbog kojih sam pomislio da bi majmuni bili idealni za ovaj prostor jer sam htio izbjeći klasične glazbene motive i pružiti novu komunikaciju prostora za zabavu i ljude koji se u njemu zabavljaju i borave” kaže Miron.

A, pošto mu je taj dan i rođendan, poziva vas da nakon izložbe ostanite uz njegovu rođendansku slušaonu B-music, zaboravljenih hitova iz raznoraznih zemalja i epoha diljem svijeta, a žanrovi su psych cumbia, indian proto-electro, cambodian funk, haiti tumbele funk, pakistani surf, afro-beat, obscuro swing, exotica, misir (egyptian) disco, batucada, chilean and peruvian psychobilly etc.

Vidimo se u #kavezu![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s