NEM 2016.: poznati datumi i ključni govornik četvrtog susreta New Europe Marketa

Četvrto izdanje regionalne medijske konferencije održat će se od 14. do 16. lipnja 2016. godine, a na NEM stiže i Christoph Mainusch generalni kodirektor Central European Media Enterprisesa i izvršni i generalni direktor Nova Groupa.

New Europe Market najposjećenija je destinacija za profesionalce iz medijskog svijeta, a po četvrti put održat će se od 14. do 16. lipnja u hotelu Dubrovnik Palace. NEM 2015 ostat će dugo u pamćenju sudionika po vrhunskim panelima na kojima su profesionalci sudionicima pružili neprocjenjiv uvid u medijsku industriju, dinamičnim prilikama za networking, kao i druženjem s kremom televizijske produkcije poput Toma Fontane, Nigela McCreryja, Bonnie Pietile, ali i zvijezda poput Tima Dalyja.

Više od 250 kompanija iz cijelog svijeta prepoznalo je NEM kao jedinstveni događaj koji otvara nove mogućnosti suradnje i stvara nova poslovna prijateljstva, te kao mjesto gdje se izmjenjuju ideje i gdje svi mogu naučiti nešto novo od kolega iz industrije. Nakon uspješnog trećeg izdanja, NEM nastavlja rasti i razvijati se, te će i ove godine sudionicima pružiti nesvakidašnje poslovne prilike. Članovi menadžmenta i uprava najvećih svjetskih medijskih tvrtki okupit će se u hotelu Dubrovnik Palace na marketu kojem je cilj promovirati potencijal i mogućnosti koje pruža regija Središnje i Istočne Europe. Od menadžera i članova uprava televizijskih tvrtki, operatera iz cijele regije, producentske elite, pa sve do vodećih tvrtki za analizu i tehnologiju, ali i samih zvijezda, kompletna se televizijska industrija okuplja na NEM-u.

Christoph Mainusch, generalni kodirektor Central European Media Enterprisesa i izvršni i generalni direktor Nova Groupa bit će ključni (keynote) govornik na NEM-u 2016 u lipnju. Mainusch se CME-ju pridružio prije dvije i pol godine, od kada je tvrtka ojačala svoju vodeću poziciju u regiji:

Bilo je jasno da će za zaokret biti potrebno više od godinu dana. Fokusirali smo se na nekoliko točaka: zadržavanje vodećeg mjesta kod publike na svim teritorijima, poboljšanje rezultata prihoda od oglašavanja, bolje upravljanje programom, primjena čvrste discipline u sektoru troškova, koncentriranje na naše osnovne djelatnosti i oslobađanje od sporednih poslova, kao i restrukturiranje tvrtke da bi bila jednostavnija i učinkovitija.

Mainusch je cijelu karijeru proveo kao insajder medijske industrije, te smatra da je televizija u digitalno doba postala jača nego ikad:

Povećana konkurencija i više kanala uvijek su i veći izazov. Digitalni razvoj ipak nije ugrozio uživanje u TV sadržajima. Upravo suprotno. Televizija je jača nego ikad. Digitalizacija nudi mnogo novih mogućnosti. Izazov je bio ostvariti i kapitalizirati ovaj trend te učiniti ponudu sadržaja dostupnom na svim platformama. Oglašivačko tržište očito je reagiralo na ovu promjenu: procjenjujemo da se na našim tržištima udio ukupne potrošnje TV i online oglašavanja povećao s 52% 2006. godine na 71% 2015. godine.

I ove godine NEM nastavlja rasti i razvijati se pa će sudionicima pružiti nesvakidašnje poslovne prilike. Članovi menadžmenta i uprava najvećih svjetskih medijskih tvrtki okupit će se na marketu kojemu je cilj promovirati potencijal i mogućnosti koje pruža regija Srednje i Istočne Europe. Od menadžera i članova uprava televizijskih tvrtki, operatera iz cijele regije, producentske elite, pa sve do vodećih tvrtki za analizu i tehnologiju, ali i samih zvijezda, kompletna se televizijska industrija okuplja na NEM-u.

Inače, ove se godine i Transmeet Tv pridružuje NEM teamu u vidu medijskog pokrovitelja samog događaja. Tako ćemo tijekom tri dana u Dubrovniku snimati, intervjuirati i bilježiti sve ključne trenutke kako bismo New Europe Market još više približili svima gladnima medijskih inovacija.

Za više informacija o panelima, panelistima, sponzorskim i networking prilikama kliknite na NEM Facebook, Twitter, LinkedIn ili YouTube.

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s