Sziget festival – otok slobode (ljubavi i sjajne glazbe)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ovogodišnju festivalsku sezonu zasigurno će obilježiti mađarski Sziget festival koji se održava od 10. do 17. kolovoza blizu Budimpešte i to iz više razloga. Festival je prošle godine srušio sve rekorde posjećenosti uz više od 440.000 posjetitelja iz zemalja cijelog svijeta, kao što su Nizozemska, Ujedinjeno kraljevstvo, Francuska, ali i daleke Australije, Botswane i Ekvadora. Takav odaziv ne čudi, budući da je festival prošle godine osvojio „Best European  Festival Line-up Award“ i na mali otok doveo najveća imena svjetske glazbe.

Čini se da im ni ove godine ne gine priznanje za i više nego impresivan Line-up koji će Sziget definitivno staviti i na vašu festivalsku mapu Europe ovog ljeta. Najveće ime festivala definitivno je Rihanna koja nam kod susjeda dolazi promovirati novi dugo iščekivani album „Anti“. Uz pop senzaciju, nastupit će i kultni Muse, te David Guetta, Sia, Hardwell, Sigur Rós, Die Antwoord, side project Alexa Turnera The Last Shadow Puppets, Bloc Party i mnogi drugi što pokazuje zaista raznolik Line-up sastavljen od cijelog spektra žanrova pa će tako svako festivalsko uho biti u potpunosti zadovoljno.

Uz glazbeni program, nije ni za baciti pregršt ostalih sadržaja koje otok nudi, poput kazališta, umjetničkih instalacija, sporta i meditacije i koji predstavljaju dobrodošao dodatak glavnom programu jer, budimo iskreni, sedam dana čistog tulumarenja velik je zalogaj i za najokorjelije plesače.

Petodnevne festivalske ulaznice rasprodane su munjevitom brzinom, pa tako festivalskim polaznicima na izbor ostaje ili potpuno sedmodnevno festivalsko iskustvo uz kampiranje za 249 Eura ili dnevne ulaznice za samo 59 eura onima koji su u šumi odličnih izvođača sposobni izdvojiti samo nekolicinu koja ih zanima.

Program koji Sziget nudi ove godine mogao bi se pokazati najboljim u regiji, pa svakako savjetujemo da ga ne propustite![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s