Ljeto je u Šiški: Damien Jurado, God Is an Astronaut, Gramatik & Mudhoney

Evo što su pripremili već od 4. srpnja:

DAMIEN JURADO (4.7.) 
U Komunu Kina Šiška sa srpnjem stiže Damien Jurado, američki indie kantautor iz Seattla, koji od 1995. pri „lokalnoj“ izdavačkoj kući Sub Pop izdaje neke od ponajboljih pop albuma scene. Danas se on bez dvojbe uvrštava među značajnije kantautore ovoga vremena, pogotovo među publikom koja štuje Matthewa Sweeta, Phila Ochsa, Boba Dylana i Modest Mouse. 

GOD IS AN ASTRONAUT (14.7.)
U Katedralu Šiške 17. srpnja stiže svima dobro poznati irski kvartet God Is an Astronaut, bend koji već 15 godina suvereno drži jednu od ključnih pozicija post rocka. Fuzija intenzivnih rock instrumentala, eteričnih emocijama obojanih zvučnih krajolika i bezvremenskih melodija jasno sugerira zašto se bend svrstava uz bok žanrovskih prvaka kao što su Sigur Rós, Explosions In The Sky, Godspeed You! Black Emperor i Mogwai. Svako njihovo izdanje pitoreskno je zvučno putovanje, a iznimka nije ni najnoviji album „Helios | Erebus“.

Sa sedam dosad izdanih albuma i EP-ja, GIAA zahvatili su zaista šarenu publiku u koju se ubrajaju i ljubitelji elektronske glazbe i oni kojima su draži teži rifovi. Njihove nastupe uživo nadopunjuje dojmljiva vizualna pozadina, što u spoju svaki od njihovih koncerata pretvori u pravo slavlje života.

GRAMATIK (24.7.) 
Nakon serije nastupa na američkim i europskim festivalima, visoke srpanjske temperature na ljubljanskim će Križankama 24. u mjesecu do ugodne nelagode dići vrući Gramatik! Njegov jedinstveni set, koji varira između dubstepa, elektra, glitcha i hip hopa, bez sumnje će izvršiti značajan utjecaj na vaše planove za ljetni odmor.

Gramatik se u Ljubljanu vraća nakon brojnih rasprodanih koncerata na svim stranama svijeta, nakon intervjua na CNN-u, nastupa na Coachelli zajedno s legendarnim Wu-Tangovcem Raekwonom; njegov remix Torturea Erica Kransa u međuvremenu smo upoznali u traileru serije ‘Narcos’… Ako je netko mislio da bolje od toga ne može, nije poslušao Gramatikov novi album „Epigram“ na kojem su surađivali Leo Napier, Raekwon, Adrian Lau, Luxas, Russ Liquid i Laibach.

Davnoga rujna 2014. rasprodane su ulaznice za Gramatikov koncert na Križankama mnogima natjerale suze na oči. Učite na greškama drugih i na vrijeme osigurajte svoju dozu Gramatika! Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Eventim.SI

MUDHONEY (3.8.)
U samoj žiži ljeta u Katedrali Kina Šiška ukazat će se Mudhoney, pioniri seattelske grunge scene, barjaktari legendarne kuće Sub Pop i jedan od najboljih i najustrajnijih garažnih rock bendova zadnje četvrti 20. stoljeća. Autori alter-rock himne devedesetih ”Touch me I’m Sick”, neuništivi obješenjaci koji očito ne namjeravaju ostarjeti, u Šišku se vraćaju s repertoarom sa zadnjega albuma ”Vanishing Point” i hitovima koji mirišu na mladost!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s