19. Motovun Film Festivalom vladat će zvukovi punka, repa, elektronike i tarantele

Nikad veća glazbena raznolikost Motovun Film Festivala prilagodit će se i najizbirljivijem uhu tijekom pet vrućih noći od 26. do 30. srpnja. Neki od izvođača kao što su Edo Maajka i Kawasaki 3P, nakon dugo vremena ponovno se vraćaju na brdo filmova, neki poput Filipa Motovunskog već su domaći, a neki dolaze po prvi puta. Među njima je tajanstveni elektropop dvojac Nipplepeople čije lice na nastupu nikad nećete vidjeti, a 30. srpnja će nas počastiti svojim hitovima Sutra, Broj, Ne volim te, Balkan express i drugim.

Na visinu od 277 metara po prvi puta se penje šest članova talijanske trans-folk skupine Kalascima. Energični veseljaci poznati po uspješnom kombiniranju elektronike i ritualne plesne Tarante zapalit će publiku u petak 29. srpnja. U ritmu rocka iz Rijeke dolazi petorka koja je u nevjerojatno kratkom vremenu postala domaća glazbena senzacija. Jonathan u Motovunu nastupa treću noć festivala, stoga je 28. srpnja prilika da Maggie, Pictures ili Heaven čujete uživo.

Svima poznate šank-pankere Kawasaki 3P ne treba posebno predstavljati. Tri gitare, bubnjevi, vokal i čak četiri trube razvalit će motovunsku pozornicu 27. srpnja baš kako su to napravili i prije sedam godina na istome mjestu. Uz 3P-ovce, povratnik kojeg se očekuje s nestrpljenjem je i Edo Maajka. Prvi dan festivala reper iz Brčkog predstavit će novi album s hitovima Ojojoj i No pasaran.

Nakon rocka, punka, repa i folka, red je došao i na festivalske DJ snage. Filip Motovunski, mladi dnb/joungle DJ ponosni je Motovunac te vrlo uspješan glazbenik i producent. Ove je godine na desetu obljetnicu karijere izdao album Ten Years Making Beats, a svojim će nastupom 30. srpnja zatvoriti glazbeni program festivala. Za kraj treba spomenuti da ni ljubitelji starog dobrog diska neće ostati ‘suhi’ jer u Motovunu gostuju Tetkine radosti  slovenski DJ kolektiv uz koji će se svi prisutni sasvim sigurno dobro naskakati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s