Zgraf 12 objavljuje natječaj za izlaganje

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zgraf od osnutka 1975. godine okuplja i dovodi u Zagreb dizajnere, teoretičare i kritičare iznimnih inozemnih karijera s namjerom propitivanja temeljnih problema i položaja dizajna u suvremenom društvu kako bi kontinuirano ukazivao na značaj dizajna kao profesije te širokoj publici predstavio najbolje recentne radove iz područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija. Radovi za izlaganje na Glavnoj izložbi Zgrafa 12 prijavljuju se u 2 kategorije—za Reviju i Temu—putem elektroničke prijavnice dostupne na internetskoj stranici Zgrafa.

REVIJA je međunarodna selektirana izložba realiziranih radova s područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, a TEMA međunarodna selektirana problemska izložba definirana sintagmom “Društvene reprize”. Na oba dijela Glavne izložbe Zgrafa 12 mogu se prijaviti radovi nastali u razdoblju od 2012. godine do zatvaranja natječaja. Više informacija o uvjetima i načinu prijave, temi i kotizacijama te elektroničke prijavnice možete pronaći na službenoj internetskoj stranici izložbe Zgraf 12.

REVIJA je međunarodna selektirana izložba realiziranih radova s područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, a obuhvaća radove realizirane u razdoblju od 2012. godine do zatvaranja natječaja. Autori i skupine autora radove prijavljuju putem elektroničke prijavnice u kategorijama: vizualni identitet, tiskana sredstva promocije / komunikacije, izdavaštvo, ambalaža, signalistika, oglašavanje, specifični segmenti vizualnih komunikacija—samostalno, dizajn za film ili elektroničke medije.

TEMA je međunarodna selektirana problemska izložba na temu „Društvene reprize” i obuhvaća radove koji mogu biti realizirani, koncipirani kao idejna rješenja ili nastali posebno za ovu priliku u razdoblju od 2012. godine do zatvaranja natječaja. Radovi mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju, a jedini je uvjet da na bilo koji način problematiziraju zadanu temu. Detaljnije o temi pročitajte na poveznici “Društvene reprize”.Radove, i za Reviju i za Temu, prijavljuje isključivo autor ili skupina autora. Svaki autor ili skupina autora ima pravo prijaviti najviše pet radova. Skupinama autora smatraju se dizajnerski timovi, studija ili agencije. Autori koji djeluju u skupini imaju pravo prijaviti zasebno pet radova ukoliko su stvoreni nezavisno od skupine i nisu potpisani kao rad skupine. Kotizacija za prijavu radova i za Reviju i za Temu iznosi 300,00 kuna za svaki prijavljeni rad, odnosno 500,00 kn za malu seriju radova (do 3 rada) te 700,00 kuna za veliku seriju (do 5 radova). Povrat uplaćene kotizacije nije moguć. Radovi za obje izložbe zaprimaju se putem elektroničkih prijavnica za Reviju i Temu do 15. listopada 2016.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s