Sjajni house disco kolektiv Crazy P u The Garden Brewery

Underground disco, elektronska glazba, blještavi pop zvuk, samo su neke od odlika Crazy P koji stvaraju plesnu glazbu koja ima glas, srce i dušu. Tko bi rekao da su nakon sedam albuma Crazy P jači i važniji nego ikad? Mnogo prije uspona globalnih disco, house i soul-pop izvođača poput Todda Terjea, Disclosure i Jessie Ware, Crazy P još od 1997. predvode uspon tog plesnog zvuka.

Prva četiri albuma uz rekordnu prodaju, stalne DJ nastupe i neprestane svirke, označile su ih kao svjetsku senzaciju sa sjajnim nastupima uživo. Prošlo je pet godina od objavljivanja albuma ‘When We On’, a okosnica benda ― Danielle Moore, Chris Todd i James Baron ― od tada je neprekidno na turneji sa svojim DJ setom i Soundsystemom, još jednom se potvrđujući kao jedni od najzanimljivijih izvođača u plesnoj glazbi sa sjajnim scenskim nastupom. Sedmi album ‘Walk Dance Talk Sing’ objavljen je prošle godine i popraćen je novom svjetskom turnejom.

Crazy P uspijevaju nastaviti naslijeđe soula, njihov zvučni potpis nastavlja se na srž house i disco glazbe, a istovremeno ne zaostaju za modernim zvukom, dok ti osnovni elementi informiraju publiku i obilježavaju njihove nastupe. Tijekom svirke Crazy P očekujte zvuk i vibru različitu od svega drugog u plesnoj glazbi, jer njihova ljubav prema plesnom podiju ide ruku pod ruku s velikom vještinom pisanja pjesama i besprijekorne produkcije, kao i dirljive introspekcije i uzbudljivog performansa. S razlogom su zavrijedili svoj zvjezdani status na globalnoj sceni, a Crazy P svoju vitalnost pokazuje već dvadeset godina, te ne namjeravaju tako skoro stati. U Zagreb dolaze u formi Crazy P Soundsystem, a njihov se sjajan nastup ne propušta.

Kao podrška nastupaju Leftfoot DJ-evi iza kojih se kriju Adam Regan i Richard Whittingham. Osnovani 2000. godine Leftfoot slove za jedan od najvažnijih projekata u Ujedinjenom Kraljevstvu. Gilles Peterson je njihovu klupsku večer proglasio najboljom 2003. godine, a nakon toga je uslijedilo više od desetljeće nastavka priče uz gostovanja sjajnih imena iz house, hip-hop, disco, jazz, funk, soul, reggae, drum & bass, techno, Afrobeat ili pak latino sfere. Leftfoot nikada ne miruju te stalno razvijaju underground glazbenu scenu u Birminghamu i šire. Nedavna gostovanja uključuju neka od trenutno najvažnijih DJ i producentskih imena kao što su Motor City Drum Ensemble, Move D, Bicep, Hunee, Nightmares on Wax, Gilles Peterson, Mala, Jackmaster, Leon Vynehall, Ben UFO, Mount Kimbie i Horse Meat Disco, dok istovremeno stavljaju fokus na lokalne talente i one u usponu koji zajedno čime Leftfoot Residents tim.

Ulaznice su u pretprodaji 30 kuna, dok će na ulazu cijena iznositi 40 kuna. Dostupne su u sustavu Entrio.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s