Sigur Ros u listopadu stižu u Zagreb

Glazbenici čiji hrvatski nastup čekaju sada već generacije fanova progresivne glazbe, konačno dolazi u Zagreb na svojoj možda i najposebnijoj turneji karijere. Nakon više od 10 godina bend nastupa bez predgrupe, izvodeći poseban ‘An Evening With Sigur Ros’ program. Koncert se sastoji od dva dijela, koji su razdvojeni kratkom pauzom. Riječ je o spektakularnom nastupu na kojem izvode najznačajnije skladbe svoje karijere, ali i premijerno do sada neobjavljene pjesme koje bi se trebale naći na idućem studijskom albumu.

Sigur Ros na jesensku turneju kreću s kompletnom produkcijom: ozvučenjem, rasvjetom i video ekranima. Turneju će scenski još jednom dizajnirati stari suradnici benda, Sarah Hopper, Damian Halle i Bruno Poet koji su za prošli rad dobili prestižnu nagradu “Knights of Illumination”.

Sigur Ros su uz Björk najuspješniji islandski glazbeni proizvod i bend čiji je svjetski uspjeh teško usporediti s nekom drugom glazbenom karijerom. Bend je do kraja ostao vjeran svojim artističkim uvjerenjima, pa nikada nisu odustali od izvođenja skladbi na islanskom ili Hopelandic jeziku (izmišljen jezik kojim neke skladbe pjeva Jonsi, vokal grupe). Upravo zbog toga bend je postao jedna od najvećih svjetskih live atrakcija koja zatvara najprestižnije svjetske festivale, a i sami pune najveće arene i koncertne dvorane diljem planete.

Premijerni hrvatski nastup Sigur Ros već sada se slobodno može prozvati jednim od najvažnijih glazbenih i kulturnih događaja 2017. kod nas. Zagreb je jedini grad regije koji će posjetiti i ujedno posljednja stanica njihove europske turneje, a koncert je zakazan za petak, 20. listopada u Maloj dvorani Doma sportova.

SIGUR RÓS - credit_ Januz Miralles and Tomaas

Ulaznice

Fan club pretprodaja kreće kroz Sigur Ros stranicu već u ponedjeljak 6. veljače u 10 sati ujutro.

Redovna prodaja počinje u četvrtak, 9. veljače u 9.00, a u ponudi će se naći ulaznice za slobodno stajanje u Parteru te slobodno sjedenje na Tribinama. Ulaznice za parter iznose 220kn do 2. travnja te 240kn od 3. travnja nadalje. Ulaznice za tribine iznose 250kn do 2. travnja te 270kn od 3. travnja do koncerta.

Službena prodajna mjesta su:Dirty old shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), Eventim prodajna mjesta I na www.eventim.hr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s