Belan na koncertu karijere slavi 20 godina suradnje sa Fiumensima

Neno Belan & Fiumens pripremaju tradicionalni koncertni spektakl u mjesecu zaljubljenih, koji će se održati u subotu, 25. veljače 2017. u zagrebačkom Domu sportova.

Autor koji je napisao neke od najromantičnijih stihova u slavu ljubavi, uz koje su se zaljubljivale ili zbog ljubavi patile brojne generacije fanova, za svoje valentinovske koncerte uvijek priprema poseban program. Tako će biti i ove godine, u kojoj obilježavamo 20 godina suradnje Nene Belana sa Fiumensima, sjajnim live bendom u kojem su redom vrsni glazbenici: Olja Dešić, Vedran Križan i Leo Rumora.

Koncert u Domu sportova, ujedno će biti i najveći samostalni koncert u Neninoj karijeri, nakon niza rasprodanih malih Domova sportova, nekoliko dvorana Lisinski i niza drugih pozornica u zemlji.

Stoga očekujte veliku produkciju, sjajan zvuk i, kao i do sada, cijeli niz nezaboravnih pjesama, sada već pravih evergreena iz vremena Đavola, pa Belanove solo karijere, ali i hitove kojima je posljednja dva desetljeća Belan s Fiumensima potvrdio status jednog od najizvođenijih i najpopularnijih kantautora na ovim prostorima.

Ulaznice: 95 kn u pretprodaji (Eventim, Dirty Old Shop, Dallas Records, riječki Dallas Music Shop), a na dan koncerta karte će koštati 125 kuna.

A uz najavljeni koncert, Neno Belan i Fiumens objavili su i novi studijski album. Naime, od ”Oceana ljubavi” prošlo je punih šest godina, a Belan i na novom studijskom izdanju ostaje vjeran ljubavnoj tematici i njeguje pozitivan sanjarski pristup. Na albumu “Sanjaj” nalaze se i poznati hitovi poput ”Ulicama grada (Pjesma sreće)” s Ljetnim kinom, ”Tvoj glas”, duet s Majom Posavec, ”Jer je pjesma dio nas” sa Zagrebačkog festivala 2015., ”Anđela, anđele” u kojoj surađuje s riječkim gitarističkim virtuozom Halom, ”Nedir nad morem plavim”, jedna od rijetkih pjesama koju Belan ne potpisuje autorski te posljednji singl ”Sanjaj!” iz dječjeg mjuzikla ”Čarobnjak iz Oza”.

Ove je godine poseban uspjeh doživio dječji mjuzikl “Matilda” za koji je Belan napisao glazbu, iz kojeg se na albumu se našla pjesma ”Čaroban je dječji svijet” u kojoj gostuje dječji zbor iz mjuzikla. Na albumu se nalazi i pjesma ”S Mure na more Jadransko” koju izvodi s Vladom Kreslinom.

Kao posebnu ekskluzivu, novi album donosi i jednu do sada neobjavljenu snimku, live duet s Josipom Lisac u izvedbi Belanovog klasika ”Vino noći”, kojeg su izveli na za Valentinovo 2016. u Domu sportova.

Produkciju albuma uz Belana, potpisuju Srđan Sekulović Skansi i Igor Ivanović, a grafički dizajn Marko Nemec.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s