Deep Purple oproštajna turneja

Jedan od najlegendarnijih bendova ikada, ovogodišnji izabranici Rock n Roll Hall of Famea, Deep Purple kreću na turneju povodom objave svog novog studijskog albuma “inFinite”. Purpleovci u zagrebačku Arenu stižu 16. svibnja 2017. godine.

Nakon što su obilježeni i upisani u povijest rocka kao bend koji je utemeljio novi zvuk te služio kao temelj mnogim nadolazećim bendovima (i gotovo svim garage bendovima); nakon što su im brojne pjesme završile pod etiketom klasika; nakon što su prozvani tvorcima “rifova koje svi znaju“ teško je postavljati i smišljati nove ciljeve.

U to su se uvjerili Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse i Don Airey, Mark VIII koji nastavljaju svoje putovanje hard rock vodama. Kako bi potaknuli interes kod dijela publike, koji nije rođen za vrijeme premoćne, purple vladavine te njihovog Svetog grala “In Rock” (1970) “Machine Head” (1972) i “Made In Japan” (1973) koji su ih katapultirali na sam vrh prodaje koncerata i albuma diljem cijelog svijeta, purplovci su bili prisiljeni zaploviti novim vodama.

Njihov zadnji album “Now What” koji je držao mjesto broj jedan na Gold Status ljestvici te se prodao u preko 120.000 milijuna primjeraka i prodao preko milijun ulaznica za “zadnje poglavlje karijere”, mogli bi okarakterizirati svakako, ali ne i pukim ponavljanjem. Spotovi “From the Setting sun in wacken” i “To the rising sun in Tokyo” isti dan su zasjeli na ljestvicama UK’s music video liste na prvom i drugom mjestu, dokazujući kakav utjecaj imaju na svoje fanove.

U Hrvatsku ne dolaze po prvi puta, ali vrlo vjerojatno dolaze posljednji. Veseli nas što ćemo ih otpratiti na njihovoj “inFinite” Long Goodbye turneji i prisjetiti se zašto ih već desetljećima volimo.

Ulaznice su u prodaji putem Eventim sustava po cijenama kako slijede: 290 / 299 / 330 / 399 / 690 kuna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s