Whisper, drugi singl Kozmodruma je vani

Hvaljeni sastav Kozmodrum pod vodstvom Janka Novoselića izbacio je drugi singl imena Whisper s novog, drugog po redu nadolazećeg dugosvirajućeg albuma naziva Gravity. Pjesma sadrži vokale u izvedbi Maria Huljeva.

Nakon predstavljanja prvog singla Otok Potok, elektronički jazz sastav Kozmodrum nas časti i drugim po redu, naziva Whisper. Pjesma sadrži vokalne dionice u izvedbi Maria Huljeva, prošarana je broken beat teksturom, new jazz utjecajima, te upakirana u indie atmosferu. Kozmodrum je peteročlani sastav koji uspješno objedinjuje elektronsku i organsku glazbu. Svoju mješavinu nazivaju Organic Dance Music. Glazbenim vokabularom preuzeli su ono što im najviše odgovara iz sfere žanrova kao što su techno, house i dubstep, te ih sjedinili s instrumentalnim post rock, ambijentalnim i minimalističkim tekovinama, pritom ne zaboravljajući jazz tradiciju koja je jako utkana u njihov izričaj. Janko Novoselić je idejni začetnik, kreativna pokretačka sila i svirač skoro svih instrumenata koji glazbu sklada u studijskom ambijentu. U međuvremenu je Kozmodrum objavio i novi video spot gdje u svom stilu sviraju pjesmu Strobe, slavnog producenta/DJ-a poznatog kao deadmau5.

Glazbenici koji sviraju u Kozmodrumu su redom vrhunski profesionalci čiji se rad redovito prepoznaje na međunarodnom nivou. Sviranje s imenima kao što su Hans Joachim Roedelius , Sunao Inami, Reggie Washington, Peter Erskine, David Liebman, Alan Broadbent, David Murray i Saskia Laroo dodatno pridodaju ‘težini’ i sviračkim sposobnostima pojedinaca koji čine Kozmodrum.

Suradnjom dviju etiketa Zone Muzika i PDV-a izdanje albuma Gravity na LP/CD/Digital formatima najavljeno je za 2. lipnja ove godine, a mi ga jedva čekamo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s