Beats, Beer & Boogaloo u Tisnom objavio prva imena

Najnoviji festival na hrvatskoj obali, Beats, Beer and Boogaloo, svoje premijerno izdanje imat će ovog ljeta, a objavljena su prva imena koja uljučuju svjetske zvijezde, nezaboravne klasike i sjajnu postavu domaćih izvođača.

Festival je na rasporedu od 13. do 17. srpnja u The Garden Resortu u Tisnom i donosi drugačije iskustvo u cijelu regiju. Festival predstavlja sjajnu funk i soul postavu DJ-eva i glazbenika, kao i jedinstveni spoj craft piva iz cijelog svijeta, a iza projekta stoje Craig Charles, legendarni glumac i jedan od najomiljenijih britanskih DJ-eva i The Garden tim, osnivači legendarnog The Garden Festivala.

Beats, Beer & Boogaloo Festival dovodi sjajne goste. Hot 8 Brass Band su brass band koji miješaju hip-hop, jazz i funk s tradicionalnim brass zvukovima iz New Orleansa koji tjeraju mase na ples. Geno Washington and the Ram Jam Band donose svoj soul za plesanje u Tisno, a R’n’B pjevač i ikona američke sene snimio je pet albuma s UK bandom Ram Jam 60-ih godina. The Craig Charles Fantasy Funk Band (uz specijalnog gosta) nastao je kada je Craig pitao svoje radijske slušatelje kako bi izgledao njihov omiljeni funk band. Detroitski Amp Fiddler je proslavljeni soul i funk glazbenik koji je dijelio pozornice i studije s imenima kao što su Prince i George Clinton, te Primal Scream i underground producent iz Detroita Moodyman.

Što se DJ-eva tiče, tu su Craig Charles – jedan od najomiljenijih UK funk i soul DJ-eva koji svaki puta iza pulta dokaže svoje enciklopedijsko glazbeno znanje, Guts (solo/MPC) – profinjeni hip-hop znalac velikog ugleda i Kon koji spada u rijetku sortu predanih istraživača vinila i donosi veliko znanje opskurnih melodija u klubove i na festivale diljem svijeta.

Smoove and Turrell su zacementirali svoje mjesto na međunarodnoj soul sceni, a nastupit će live kao i u DJ setu, Haggis Horns su predvodnici UK funk scene, The Reflex nudi retro iskustvo i set listu sastavljenju od najboljih stvari iz 80-ih, a The Allergies donose vintage zvuk sampliranog funka i beatova. Pridružuje im se sjajni multi-instrumentalist, kompozitor, producent i DJ Lack of Afro. Na popisu izvođača su i Al Kent, Rayko, Pablo Contraband (Disco Deviant), Shaka Loves You, Eddie Piller te Jack Tyson Charles, Big Danny Kane, Dean Sunshine Smith, Madnice i Darryl Marsden (Ghetto Child).

Hrvatska Funk Delegacija kolektiv je DJ-eva i istraživača vinila, a Bocca Sofistifunk, Borovich, Chill, D-Gree, Dr. Smeđi Šećer, Jopa, Pips, Slipmat, Soul Bader, Tomo Ricov, Umbo, Venom i Werft, donose sjajnu selekciju funka i soula u Tisno. Nick i Pepi pak donose svoju radijsku emisiju Adriatic Coasting, a pridružuju im se Mate Kokić, Rolin Humes i Nikola Smiljanić Trio.

Objavljene su i prve pivovare, a svaka predvodi craft pokret u svojoj zemlji i donosi najbolje od svoje ponude. The Garden Breweryju se priključuju londonski Gipsy Hill, Five Points, Four Pure i Magic Rock, Bevog iz Austrije, Dogma iz Srbije, a uz njih tu su i hrvatske craft pivovare Nova Runda, LAB i Zmajska. Svi donose svoja dva piva koja će se služiti s točionika, na festivalu će se moći isprobati 30 craft piva, a popisu će se priključiti još sjajnih craft pivovara iz cijele Europe.

Beats, Beer & Boogaloo festival predstavlja zabave na brodovima, večeri u klubu Barbarella’s, street food koncept, vođene ture i testiranja piva, karnevalsku povorku ulicama Tisnog i mnoga druga iznenađenja.

Ograničena cijena festivalskih promo ulaznica za regiju po 350 kuna, koje uključuju i ulaz na after partyje, u prodaji je preko sustava Entrio. Omogućene su i dnevne ulaznice na festival.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s