Zion Train i jaka domaća postava na zagrijavanju za 10. Outlook festival

Outlook festival ambasador bass glazbe i soundsystem kulture u svijetu ovo ljeto obilježava svoj deseti rođendan. Ususret velikoj obljetnici u regiji se organizira niz launch partyja, a zagrebačko zagrijavanje za Outlook održat će se 19. svibnja u klubu Močvara, a sve u sklopu proslave 18. Močvarinog rođendana. Glavni gosti su Zion Train (UK), jedni od najutjecajnijih svjetskih dub sound systema i pioniri britanskog dub zvuka, koji se nakon punih 15 godina od svog premijernog zagrebačkog nastupa vraćaju na mjesto zločina.

Za sljedeću godinu Zion Train su najavili veliku turneju povodom 30 godina postojanja. Kroz dosadašnjih preko 2.500 nastupa, posjetili su najveće svjetske klupske i festivalske pozornice, a i dalje zvuče svježe i zanimljivo. Njihovo aktualno izdanje je dvostruki album Versions, koji sadrži remixeve pjesama s dva prethodna albuma State Of Mind i Land Of The Blind. I dalje vode izdavačke etikete Universal Egg i Deep Root, te Abassi Hi Power sound system. Neil Perch u live dub mixu, i Dub Dadda za mikrofonom još jednom će rasplesati Zagreb. Dan nakon zagrebačkog nastupa Ziona Train će otvoriti sezonu na tvrđavi Punta Christo pored Pule, kada će biti i otkriven mural, u izvedba slikara Marka Vojnića, inspiriran njihovom glazbom i prvim nastupom na Seasplashu 2003. godine.

Uz Zion Train u Močvari zvuk Outlook festivala predstavit će Filip Motovunski, Kodin i Sapleo.

Filip Motovunski, nakon prošlogodišnjeg izdanja, dugosvirajućeg dvostrukog CD-a Ten Years Making Beats za PDV, istarski d n’ b producent/DJ Filip Motovunski nastavlja bilježiti uspjehe uzlaznom putanjom. Jedna od najpoznatijih svjetskih drum and bass etiketa Bad Taste Recordings (pod vodstvom Vegasa iz Bad Company UK) nedavno je izdala dvije Filipove pjesma. Pjesma Lava VIP čak je dobila i svoju video inačicu, u režiji Filipa Filkovica Philatza.

Kodin, jedan je od najboljih hrvatskih d’n’b producenata i DJ-a čije se stvari često mogu čuti u miksevima stranih i lokalnih DJ-a. Njegova produkcija evoluira u svakom segmentu, od aranžmana do tehničke strane. Trenutno je u produkciji fokusiran na žanrove kao što su dubstep i techno, a inače fokus mu je neurofunk, techstep te minimal drum’n’bass.

Sapleo, kolekcionar ploča, zaljubljenik u bass glazbu i jedan od pokretača Volumen programa, odradit će uvodni set zagrijavajući vas svojom vinilnom dub i dubstep selekcijom.

Počevši 2008. godine kao mali festival s nešto manje od 1.000 posjetitelja, da bi s vremenom postao vodeći festival bass glazbe u svijetu, Outlook festival stvara povijest od prvog dana. Mnogo se toga promijenilo u deset godina, ali posvećenost, strast i sposobnost Outlook festivala i dalje je prisutna, kao i prvih dana. Još jedna potvrda značaja festivala stigla je prošli tjedan, kada je britansko-hrvatskom organizacijskom timu Outlook festivala uručeno posebno priznanje Grada Pule za osobite doprinose i postignuća značajna za razvitak i ugled Grada. A nedavno je i ugledni The The Guardian dodao Outlook na listu najboljih festivala u svijetu.

Četverodnevno slavlje soundsystem kulture ujedinit će mlade talente i istinske legende iz svijeta dubstep, jungle, dub, drum and bass, hip-hop, garage te mnogih drugih glazbenih žanrova. Između 6. i 10. rujna 2017. jaka postava od preko 250 izvođača tresti će kamene zidove tvrđave Punta Christo i Arene u Puli, i time obilježiti desetljeće postojanja Outlook festivala. U Areni festival će otvoriti Dizzee Rascal, DJ Shadow i Outlook Orchestra, a na tvrđavu se penju Ghostface Killah, Chronixx & Zinc Fence Redemption Band, Wiley, Giggs, Roots Manuva, Pharoahe Monch, Goldie, LEVELZ, AJ Tracey, Madam X, David Rodigan, Mad Professor, Shy FX, Loyle Carner, Rockwell, Congo Natty, Alix Perez…

Regionalne festivalske ulaznice po cijeni od 660 kn i ulaznice za Outlook Arenu po cijeni od 325 kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na prodajnim mjestima diljem zemlje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s