Živa muzika predstavlja: Tropic of Cancer

Tropic of Cancer je solo projekt Camelle Lobo koja je kultni status izgradila atmosferičnim i melankoličnim izdanjima otkrivajući beznađe i tragiku modernog doba. U Močvaru u organizaciji udruge za promicanje nezavisne glazbene kulture Živa muzika stiže 23. svibnja, a zvuk Tropic of Cancer stilski bi se mogao opisati kao darkwave, shoegaze ili pak drone pop, ali u ovom slučaju lišen nostalgije i pretjeranog romantiziranja zbog čega za sobom ostavlja nemir i još veću apatiju.

Magloviti i letargični vokali skriveni između repetitivnih ritmova i slojeva buke rezultiraju očaravajućim ugođajem karakterističnim za bend. Enigmatičnom prisutnošću na pozornici, minimalnim sredstvima i prividnom nezainteresiranošću Lobo u live nastupu postiže suzdržanu emocionalnu slojevitost zadržavajući pritom napetost kod publike. Dio projekta u ranijoj fazi bio je i Juan Mendez, poznatiji kao minimal techno izvođač Silent Servant.

Iako već neko vrijeme plijeni pažnju na glazbenoj sceni, broji samo jedan LP ‘Restless Idylls’ objavljen 2013. za kultnu, sad već njezinu kućnu etiketu Blackest Ever Black na kojoj izdaje i EP ‘The Sorrow of Two Blooms’ te fenomenalni posljednji EP ‘Stop Suffering’. Ostala izdanja mogu se naći na etiketama kao što su Mannequin, Downwards Records i Sleeperhold Publications. Jednom mjesečno Tropic of Cancer možete slušati i na NTS Radiju, u emisiji ‘Cry Later’. Na drugom dijelu europske turneje, koju započinje baš u Zagrebu, Camella Lobo nastupit će s Taylor Burch iz benda DVA DAMAS.

Kao predgrupa nastupit će Matija Nonković iz Zadra sa svojim eksperimentalnim projektom: Late Dinner, u kojem dominira suptilno križanje ambienta i noisea dok će večer zatvoriti rezidencijalni DJ entitet Žive muzike: Tajga&Tundra uz selekciju svježe eksperimentalne elektronike.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna dostupne su online ili u Rockmarku i Dirty Old Empireu, a na dan koncerta cijena im se penje na 80 kuna koliko ćete za kartu morati izdvojiti na ulazu.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s