vRIsak predstavlja: Pop-up knjižara u Rijeci

Desetu ediciju vRIska, međunarodnog festivala autora i najdugovječniji sajam književnosti u Rijeci, obilježit će jedinstvena proslava ovog malog jubileja. Pitoreskni Trg Matije Vlačića Flaciusa u subotu 3. lipnja ugostit će pravi književni market. Od 10 do 14 sati sve posjetitelje očekuje veliki šušur – sajam knjiga, glazbeni nastupi, diskusija, oslikavanje trga, razna osvježenja i pregršt slatkih zalogaja.

Na sajmu knjiga moći ćete pronaći naslove ‘Europom u 30 knjiga’, visokokvalitetne biblioteke koja prezentira vrhunska književna djela napisana na tzv. malim jezicima i književnostima. Svoje naslove za subotu možete provjeriti ovdje, a očekuju vas po promo cijenama.

Sve što ste ikada htjeli znati o radu i karijeri u umjetnosti i kulturnim i kreativnim industrijama moći ćete saznati iz prve ruke od mladih i uspješnih profesionalaca iz područja izdavaštva, književnosti i dizajna koje će biti gošće dnevnog boravka na otvorenom. Druženje je zakazano sa spisateljicom Željkom Horvat Čeč, urednicom u izdavačkoj kući V.B.Z. Marijom Bošnjak i Leom Jurin, dizajnericom i članicom kreativnog kolektiva KOMBINAT.

Najmlađi će uživati u oslikavanju trga i radionici prema slikovnici ‘Riba duginih boja’, koja se smatra klasikom među slikovnicama i dobitnica je mnogobrojnih svjetskih nagrada po izboru struke, ali i djece.

Sve navedeno zaokružit će izvedba Barbare Munjas, glazbenice koja je u Gustafima provela gotovo šest godina stječući glazbeno, kantautorsko i instrumentalno iskustvo. Stasajući samostalno, početkom 2013. osniva bend Barbari koji iza sebe broje dva albuma, “Monfiorenzo Underground” (2013.), te “Santa Barbara” (2014.), oba podržana od publike i kritike. Kako život nije konstanta, tako je i Barbara krenula u novom smjeru. U subotu ne propustite poslušati solo izvedbu novog materijala uz električnu gitaru i na engleskom jeziku.

Na Čajnom trgu okupanim mirisima autohtonog bilja osvježenje ćete pronaći i u komplementarnim hladnim Samovar bar čajevima (nikako ne propustite zaviriti u njihov novi tea shop!) te prefinim Ebba’s cuisine slasticama.

PROGRAM
10.00 Book & coffee
10.30 ‘Riba duginih boja’ radionica
12.30 Razgovor ‘Karijera u kreativnim industrijama’
13.15 Barbara (live)

Glazbenu atmosferu sajma knjiga nu-disco i cosmic electro ritmovima kreirat će di.merkl, DJ.

Vidimo se u Rijeci!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s