Ovog Božića nema zime!

Ako niste pobornik obilaska montažnih kućica, ovog se adventa možete ugrijati u nekoj od novootvorenih galerija koje je okupio kolektiv Grijalica. Projekt donosi pop-up izložbe prodajnog karaktera, brojne radionice, koncerte te popratne zabavne sadržaje za sve uzraste u 18 dana adventa na 4 lokacije koje se protežu od Ribnjaka preko Ilice do Britanskog trga.

Tamo se nalazi Radiona 69, modularan prostor za izložbe i radionice već prepoznat po zanimljivim društvenim događanjima. Dvije veže niže, u Ilici 65, smješten je Razzmatazz, novootvoreni caffe sa preko 200m2 koji uključuje i veliki podrumski prostor za izlagače te ugodnu terasu. Produžite li malo dalje doći ćete do street art studija Lapo Lapo koji već dulje vrijeme djeluje i kao galerijski prostor za nezavisne mlade umjetnike alternativne kulturne scene. Svakako se isplati prošetati i do Ribnjaka gdje R3a Galerija na zanimljiv način spaja prodajno izlagački boutique koncept  koji okuplja brojne nezavisne modne i lifestyle brandove te redovito organizira zanimljive izložbe.

Cilj organizacijskog teama iza projekta Grijalica je stvoriti toplu nekonvencionalnu  atmosferu adventa, omogućiti posjetiteljima da u adventu uživaju i u zatvorenim umjetničkim prostorima, te spojiti različite kreativce i širu javnost svih uzrasta u želji da ovog Božića pronađu ili osmisle drugačije poklone za svoje najdraže na zanimljivim i neočekivanim lokacijama. Žele omogućiti svim posjetiteljima da kroz povezivanje i edukaciju nauče nešto novo, te ih inspirirati ponudom originalnih i unikatnih darova koji cijeloj dimenziji darivanja daju dodatnu vrijednost kroz afirmaciju nezavisne kulturne scene. Otud i ime Grijalica nastalo u želji da okupi i poveže ljude i podijeli toplinu i radost blagdana.

U tijeku je i poziv za suradnju potencijalnim izlagačima i suradnicima koji traje do kraja studenog, nakon čega ide selekcija izlagača po galerijama. Više informacija o programu i brandovima potražite na društvenim mrežama. Požurite s prijavama, mnogi su zagrijani za sudjelovanje. Ulaz u sve galerije je slobodan kao i zabavni program, dok će se radionice naplaćivati ovisno o sadržaju i trajanju. Poseban naglasak sajam stavlja na suradnju s nevladinim udrugama i projektima koji promiču društveno odgovorne teme. Tako će u suradnji s portalom VoxFeminae Grijalica dati priliku posjetiteljima da se okušaju u kartaškoj igri ‘Strašne žene’ koje slave ženska postignuća kroz povijest dok će za one najstarije na kraju sajma organizirati humanitarnu aukciju čiji će prihod ići u korist platforme Superseniori.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s