Koncertna promocija Diyalinog 3. albuma ‘World Raw 3’

Naša avangardna umjetnica te vokalistica Diyala, koja iza sebe ima dva albuma ‘Rapstract’ i ‘D.I.Y.’ koncertom u zagrebačkom klubu Podmornica, u četvrtak 7. prosinca predstavit će publici svoj dugoočekivani treći album imena World Raw 3. Album koji je stvaran preko tri godine predstavlja do sada najkompleksniji i najzahtjevniji Diyalin projekt.

Već odavno prepoznata kao jedinstvena umjetnica koja svojim avangardnim i eksperimentalnim stilom pomiče granice domaće glazbene produkcije, Diyala i ovim albumom nastavlja graditi svoj prepoznatljiv glazbeni pečat uz konstantni razvoj kako u vokalnom tako i u produkcijskom smislu. Sve pjesme na albumu producirao je crnogorski producent Masturbeator, dok tekstove naravno potpisuje Diyala. Album donosi 10 pjesama žanrovski različitih no s prepoznatljivim mračnim potpisom. Na njemu se mogu naći elementi eksperimentalnog hip hopa, industriala, eksperimentalne elektronike ali i bass glazbe.

Album World Raw 3, Diyala je prije nekoliko tjedana najavila i istoimenim singlom te videom za pjesmu World Raw 3, a ovih dana izašao je i novi, lyric video za još jednu pjesmu sa albuma imena Sky In The Sky. Taj video joj je kao poklon izradila ekipa Ligo ilustracija, točnije studentice Morana Bunić, Katarina Zidar i Karla Skok.

Album izlazi 6. prosinca za domaću etiketu JabbaTon Records, a Diyala će ga predstaviti zagrebačkoj publici promotivnim koncertom dan kasnije, u četvrtak, u klubu Podmornica (kompleks Katran).

Uz nju za pultom će se naći i producent albuma Masturbeator koji posebno za ovu prigodu stiže iz Crne Gore, klub će zagrijati mlada DJ-ica Babilonska, inače organizatorica ZEZ evenata te urednica na Radio Studentu, a tu je naravno i Diyalin prateći DJ Yesh.

Ulaz na koncert je 30kn, a prvih 100 posjetitelja uz ulaznicu dobit će i primjerak Diyalinog albuma World Raw 3. Koncert počinje u 20 sati.  Za više informacija posjetite službeni Facebok event ili pogledajte najavni video: Diyala – WR3 trailer.

Diyala:

World raw 3 su strahovi i nezadovoljstvo, manjak suosjećanja u ovom surovom svijetu. S osjećajem nepravde javlja se sveopće nezadovoljstvo, sve ono čisto i iskreno najčešće je izvrgnuto sistemu u kojem se bogatstvo čovjeka veliča kroz prizmu materijalnog bića i kao takav on nije u skladu, ne zadovoljava norme.  Gubimo se i ne živimo za prave vrijednosti, ne poštujemo zbog egoizma, ne dajemo mjesta drugačijem. Čovjek nije rođen da mrzi, zašto onda toliko netrpeljivosti i manjka empatije? Koliko smo toga dopustili i za koliko toga smo krivi? Apokalipsa servirana ponajviše putem medija kao neka izvrnuta slika itekako ostavlja trag kao da je prevladalo sve čega smo se bojali. Velik je to „wake up call“ i potvrda da je moć u svemu dobrom u nama, žudimo za boljim odnosima, a ne za netrpeljivošću! Više empatije, više ljubavi… Vratimo se sebi i unutarnjem miru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s