Klupski format TIPSY poziva na ples pod maskama u jedinstvenoj Filodrammatici

Dijelom kolektivnog sjećanja jedne generacije zasigurno su neponovljivi riječki karneval partiji. Kroz njihovu reinterpretaciju, TIPSY – eklektični klupski format iz Rijeke, za svoju ediciju u veljači predstavlja TIPSY Ballroom, koncept karnevalskog clubbing bala u dvorani Filodrammatica koja datira iz 1890. godine.

U tom jedinstvenom kulturnom prostoru, zgradi koja se ističe svojom renesansnom raskošnošću, očekuju nas tri vrhunska glazbena nastupa.

Glazbeni stil Le Chocolat Noira formiran je u eksperimentiranju i kombinaciji modernijih stilova i glazbe 70ih i 80ih godina. Njegova izdanja našla su se na regionalnim i međunarodnim etiketama, a dugi niz godina uređuje radio emisiju na legendarnoj stanici Intergalactic FM. Nastupio je u mnogim europskim zemljama te Brazilu, a od festivalskih nastupa posebno se ističu gostovanja na Exit i Dimensions Festivalu.

Matej Lavka iz Ljubljane posjeduje više od 15 godina iskustva na europskoj sceni i istaknutiji je izvođač u ljubljanskim klubovima i regionalnim festivalima. Odigrao je značajnu ulogu u pokretanju programa Stiropor festivala, klubova K4 i Channel Zero te kurira i vlastiti Night Lost Tapes. Tipsy zvuk prezentira rezident Dino Merkl, zapažen po eklektičnoj fuziji nu disco i cosmic electro žanrova kojom uspješno gradi umjetničko ime di.merkl.

Svjetlo i vizualne efekte kreirat će vizualni umjetnik Oblik3, a prostor dvorane ukrasit će se posebno izrađenim dekorom. S potpisom inicijative Novi karneval, samom događaju prethodit će i kreativna kampanja za čije potrebe će se izraditi tri suvremene autorske maske, a iste će, kroz dinamične koreografske sekvence, karakterno oživjeti plesna umjetnica Ivana Kalc.

Ovo jedinstveno karnevalsko glazbeno-scensko događanje održat će se u subotu, 10. veljače 2018. s početkom u 22 sata u dvorani Filodrammatica kao najava za Međunarodnu karnevalsku povorku. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna prije te 50 kuna nakon ponoći. Ulaznice se mogu nabaviti na ulazu u dvoranu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s