Jana Valdevit live i SZCH na proljetnom izdanju Case

Proljetno izdanje Casa tuluma na rasporedu je ovog petka u klubu Podmornica (kompleks Katran), a ovom prilikom dašak proljetne lepršavosti na Casu će donijeti Jana Valdevit koja dolazi predstaviti svoj novi live projekt, peteročlani bend s kojim će predstavit i svoj novi album ‘Songs and Stories’. Osim Jane u goste stiže i talentirani domaći DJ i producent Filip Šćekić / SZCH koji je svojim izdanjima privukao pozornost i van granica Hrvatske.

Jana Valdevit započela je svoje glazbeno putovanje klasičnim glazbenim obrazovanjem, a u mladenačkim godinama počinje gajiti ljubav i prema afroameričkoj i brazilskoj glazbi, ponajprije jazzom. U 19. godini počinje se aktivno baviti i pjevanjem, nastupajući s raznim sastavima, orjentiranim pretežito retro zvuku. Uz manje sastave, poput jazz tria, cover bandova, valja izdvojiti više solističkih nastupa s Big Bandom HRT-a i sudjelovanje u glazbenim emisijama HRT-a posvećenim evergreenima. U ranim 20-ima budi se interes za nove eklektične žanrove poput Nu Jazza, Future Soula te time započinje i njen autorski i producentski rad. Kao polovica dua Eddy Meets Yannah istesala je svoje producentske vještine, a duo je postao uvriježeno ime na svjetskoj underground sceni, te čak dospio na službenu air-play top listu Japana singlom ‘What A Day’. Uslijedili su nastupi diljem Europe i Japana, te bogata diskografija, s naglaskom na tri autorska albuma koje je izdao njemački label ‘Compost records’. Jana je paralelno kao vokal, autor i koproducent surađivala s europskim producentima eklektične klupske glazbe, a 2013. izdaje i odličan solo album ‘Equilibrium’ za britanski label Tru Thoughts, na kojem potpisuje autorstvo, izvedbu i produkciju.

Na svom novom uratku, albumu ‘Songs and Stories’ vratila se korijenima svoga glazbenog puta i potpuno akustičnom zvuku, izbjegavajući stroge žanrovske odrednice no sve pjesme imaju prizvuk pjesama iz prošlosti uz koje je Jana odrastala, a glazbeni sastav, koji čine tri vokala, klavir, kontrabas i bubanj održava ujednačeni zvuk tijekom cijelog albuma. Fokus je na melodiji i vokalnim aranžmanima, koje obogaćuju dvije vokalistice prekrasnih glasova, Tajana Pavičević i Jelica Boić, te na blagoj atmosferi balada i pjesama bržeg tempa koje su nadopunila dva vrsna glazbenika i dugogodišnja suradnika, Saša Borovec na kontrabasu i Branimir Njikoš na bubnju te svojim iskustvom doprinijeli aranžmanima pjesama. Jana predvodi band kao lead vokal i klavirist, a ujedno potpisuje i autorstvo te produkciju albuma.

Neke od pjesama s albuma možete poslušati na Janinom Soundcloudu ali i Bandcampu na kojem ćete od travnja moći poslušati i kupiti cijeli album. Album je rezultat dugogodišnje želje da se oformi live band i napravi album koji bez ikakve pretencioznostii i eksperimentiranja stavlja pjesme i tekstove koji su plod životnog iskustva, ljubavi prema akustičnom zvuku i živoj izvedbi u prvi plan, a Jani su u tome svojim entuzijazmom i kvalitetom pomogli ovih četvoro glazbenika i prijatelja.

SZCH, punog imena Filip Šćekić Rovinjanin je sa zagrebačkom adresom, 1/3 low income $quada, producent, DJ i radijski voditelj. Budući da su mu granice u svakom smislu nepoznat pojam, tako rado unosi nemir na plesni podij zvukom koji karakterizira lo-fi elektronika prožeta različitim utjecajima. Osim izdanja i rada na vlastitom labelu, može se pohvaliti i s izdanjima na labelima kao što su Infinite Pleasure, House Crime, Departures i LLL. Tu su i dva digitalna izdanja na domaćem Raw Paper Records labelu, kao i dvije kazete na američkom Always Human Tapes.

Uz Janu Valdevit live te SZCH-a za kormilom Podmornice će se naći i Casa rezidentski trojac; Yesh kojeg petkom od 21h možete slušati u emisiji Contrast Radio na Radiju 101, DJ Pips te Hibou. Cijena ulaznice je 30kn do ponoći, a 40kn nakon. Vrata Podmornice otvaraju se u 23h, a koncert Jane Valdevit live počinje točno u ponoć.

Za više informacija posjeti i službeni Facebook event.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s