PINS prvi put pred hrvatskom publikom na INmusicu #13

PINS su Faith, Anna, Lois, Sophie i Kyoko. Djevojke su se okupile početkom 2011. godine te su brzo nakon toga samostalno objavile prve pjesme ‘Eleventh hour’ i ‘Shoot you’ preko vlastite diskografske kuće ‘Haus of PINS’.

U svibnju 2012. godine objavile su prvi video ‘Eleventh Hour’, uslijedio je EP ‘Luvu4lyf’ objavljen i na vinilu, nakon čega su krenule na prvu britansku turneju. Nakon turneje PINS su potpisale za Bella Uninon koji su objavili njihov prvi album ‘Girls Like Us’ te su 2014. nastupale i na festivalu SXSW i u New Yorku.

Djevojke su nakon objave prvog albuma svirale diljem Velike Britanije i Europe, a nastupale su i kao support bendovima poput Sleater Kinney, Best Coast, Drenge, Wire, Warpaint, Crocodiles, Sleigh Bells i The Growlers. Poslije europskih koncerata krenule su na prvu samostalnu turneju po SAD-u, u sklopu koje su svirale na Culture Collide Festivalu u Los Angelesu i CMJ festivalu u New Yorku. Svoj drugi album ‘Wild Nights’ objavile su u lipnju 2015. godine, a producirao ga je Dave Catching u Rancho de La Luna studiju. Prvi singl s albuma ‘Too Little Too Late’ je premijerno predstavljen u magazinu Dazed Digital, imao je sjajan airplay na BB6, gdje su PINS zaradile i titulu “albuma tjedna” za isto izdanje. Početkom 2017. samostalno su izdale EP ‘Bad Thing’ na kojemu se nalazi i pjesma ‘Aggrophobe’  nastala u suradnji s kultnim Iggy Popom koji je također prepoznao kvalitetu mančesterske petorke.

INmusic festival #13 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine. Fizičke ulaznice za INmusic festival #13 po cijeni od 449 kuna moguće je uplatiti u preko stotinu poslovnica OTP banke diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb). Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su i putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 449 kuna (+troškovi transakcije), kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna (+troškovi transakcije).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s