Japanski jazz band Soil & “Pimp” Sessions u The Garden Brewery

Okosnica benda su eksplozivni live nastupi, a kombinirajući najveće glazbene principe s odličnim zvucima i atmosferom, njihov jazz izričaj je pomalo grub izvana, zabavan i stalno na točki vrenja.

Soil & “Pimp” Sessions su Shacho (agitator, duh), Tabu zombie (truba), Josei (piano), Akita Goldman (bass) i Midorin (bubnjevi), a svaki član u bend donosi svoj jedinstveni talent i perspektivu. Upoznali su se u klubu u Tokyu 2001. kada su tamošnjom scenom dominirali DJ-evi, a Soil & “Pimp” Sessions su izašli iz kalupa i donijeli live zvuk. Nazivajući svoju glazbu “death jazz”, prepoznati su po sviranju originalnog oblika agresivnog alternativnog jazza.

“Uvijek smo imali dojam da u svijetu jazza postoji nepisano pravilo da se glazbenici trebaju koncentrirati na njihove tehnike, a publika im se treba diviti, kao da je riječ o vezi pošiljatelj-primatelj. Željeli smo se maknuti od toga i kreirati uzbudljiv jazz s puno više interakcije između glazbenika i publike”, kaže bend.

Shacho, koji im poprilično neobičnu ulogu agitatora u jazz bendu, igra ključnu ulogu u poticanju atmosfere i uključivanju publike.

Nije bilo potrebno dugo da Soil & “Pimp” Sessions postanu jedni od najuzbudljivijih novih bendova u Japanu, i najomiljeniji na lineupu festivala poput Fuji Rock. Njihov međunarodni proboj se dogodio kada ih je cijenjeni Gilles Peterson predstavio u svojoj Radio 1 emisiji “WorldWide”, a tog ljeta 2005. bend je otputovao u UK da bi nastupili uživo. Njihovo ime se proširilo međunarodnom jazz scenom, a na BBC World Wide Award kasnije te godine, Soil & “Pimp” Sessions su nagrađeni John Peel Play More Jazz nagradom. Album “Pimp Master” objavljen je 2006., a nakon godinu dana svirali su na Glastonbury Festivalu i objavili ‘Pimpoint’ album u Europi, pojavili se na emisiji “Later…with Jools Holland”, svirali s Jamie Cullumom za BBC Electric Prom, a novi album “Black Track” objavljen je 2016. Nastavljajući svirati u Japanu, bend širi i svoju glazbu na najvećim festivalima poput Fuji Rock Festival, Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Java Jazz festival, Mosaic Music Festival, Roskilde Festival ili Cape Town Jazz Festival.

Prije njih večer će otvoriti Nick & Pepi, duo iza hvaljene emisije Adriatic Coasting, a večer zatvara Eddy Ramich, veteran eklektične i house glazbe, začetnik kultnog Kontrapunkt programa nakon realokacije u Berlin dolazi na jedan od rijetkih zagrebačkih nastupa. Program počinje u 18 sati.

Srijeda u The Garden Brewery će ujedno biti i predstavljanje zagrebačke gradske plaže koja će biti postavljena u dvorištu pivovare, a očekuje vas i roštilj, odlično craft pivo, kokteli, kao i puno sunca.

Ulaznice su u pertprodaji po 50 kn, dok će na ulazu biti 70 kn, a dostupne su u sustavu Entrio.hr i na prodajnim mjestima.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s