Son Lux – ‘Yesterday’s Wake’ – Novi EP uoči zagrebačkog koncerta

Son Lux je projekt odličnog Ryana Lotta pokrenut 2008. godine objavom albuma ‘At War with Walls & Mazes’. Već onda je pokupio sjajne kritike, a Lott je prvi album i sljedeća dva objavio samostalno, dok je četvrti album snimio s bendom.

Ovi sjajni momci stižu na krilima novog albuma ‘Brighter Wounds’ objavljenog u veljači ove godine, a svjetlo dana ugledao je i EP ‘Yesterday’s Wake’ uoči skorog dolaska u zagrebačku Tvornicu kulture.

EP ‘Yesterday’s Wake’ sadrži četiri songa, dvije alternativne verzije skladbe ‘All Directions’ čiji se original nalazi na albumu ‘Brighter Wounds’ te dvije nove pjesme, naslovna i ‘Delivery’. Sam bend ističe da je trademark njihovog rada istraživanje svojih pjesama iz različitih kuteva, rezultat čega je EP koji upotpunjava nedavno objavljen dugosvirajući album.

Uz Ryana Lotta Son Lux čine i  Rafiq Bhatia i Ian Chang. 2015. godine objavili su album ‘Bones’, a u istoj postavi djeluju do danas. Novi album popraćen je samo riječima hvale, a kritičari su istaknuli kako se radi o uratku koji je veliki korak naprijed za bend, ali i za samog Ryana Lotta. Lott je dosad surađivao s brojnim kolegama među kojima je i popularna Lorde, a svjetski glazbeni časopisi su njegove singlove i albume svrstali u sam vrh top lista.

U Tvornicu kulture Son Lux stižu u nedjelju 7. listopada.

Ulaznice u pretprodaji iznose 70 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s