Kings Of Leon okrenuli YouTube za 360 stupnjeva

09. kolovoza 2013. američki band Kings of Leon održao je koncert u West London concert hall. Da, pa što onda? Cijeli je koncert bio ‘streaman’ uživo preko YouTubea. Zijev!…. Gdje je tu vijest? Vijest se skriva u činjenici da je ovo bio prvi prijenos uživo na YouTubeu tijekom kojega su korisnici mogli kontrolirati kameru za 360 stupnjeva i sami odabrati željeni kadar!

Prije tri godine American Express udružio je snage s YouTubeom i VEVOm i pokrenuo serijal koncerata American Express unstaged. Fora je što je live režija svakog koncerta prepuštena nekom iz prve lige filmskih redatelja. Tako je veliki Warner Herzog režirao Killerse, a Gary Oldman preuzeo je na sebe koncert Jack Whitea. Najnoviji AMEX unstaged režirao je Fred Armisen. Svi su koncerti mudro produkcijski ‘bildani’ s kratkim behind the scenes videima koji se prikazuju tjednima unaprijed i ‘draže’ fanove.

Tijekom koncerta korisnici su mogli birati žele li gledati redateljsku verziju streama ili pak prebaciti na neku drugu kameru kao i na onu najzanimljiviju koja se okretala oko svoje osi i nalazila na samoj pozornici. Zanimljivo je kako su korisnici mogli ‘okidati’ fotografije preko te kamere i onda postati slike na društvene mreže.

American-Express-UNSTAGED-Kings-Of-Leon-Fred-Amisen1

Evidentno je da su ljudi na webu ‘gladni’ originalnog sadržaja. To isto kaže i Justin Wilkes šef tvrtke Radical Media koja je producirala ovaj koncert: “Publika nikada nije konzumirala više sadržaja. American Express Unstaged platforma omogućava fanovima diljem svijeta pristup sjajnim koncertnim iskustvima. Ipak, priče oko koncerata i konzumacija tih priča su mjesta gdje vidimo najveći skok u sudjelovanju korisnika.”

Inače, koga zanima, ovaj je koncert Kings of Leon bio i svojevrsna najava njihovog novog studijskog albuma ‘Mechanical Bull’, koji bi trebao izaći krajem rujna. E da! Skoro sam zaboravio… Link na koncert. AMEX unstaged pres. Kings of Leon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s