Efterklang su headlineri ELECTRONIC BEATS 2013

2011. bili su to Digitalism. 2012. Velesajam su protresli Modeselektor. Ove godine headlineri zagrebačkog Electronic Beats Festivala su danski  Efterklang.  Danski indie band koji je na sceni već 13 godina, a tek svojim posljednjim album Piramida biva zapažen od šire publike. Nije promakao ni iskusnom (žednom) uhu Mate Škugora. Inače, Piramida je izašla na labelu 4AD na kojem su već izdavali glazbenici poput The National, Bon Iver i Beirut.

Tradicionalno, lokacija održavanje EB festivala je promijenjena i ove će se godine sve odigrati u klubu Boogaloo. Datum je 8. studeni 2013., a cijene ulaznica su 65 kuna u pretprodaji i 80 kuna na ulazu.

Osim danaca, na ‘lajnapu’ su se našli Fritz Kalkbrenner – brat poznatijeg Paula, koji bi u Zagreb trebao odsvirati live set prepun groovea i hip hop beata. Američki duet MS MR osigurao si je slavu trakom ‘Bones’ koje je postala himna treće sezone GOT-a. Zanimljiva je i mlada D E N A koja u posljednje vrijeme ostvaruje odlične rezultate promovirajući trashy hip hop i R’nB zvuk devedesetih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s