Žestoko otvorenje sezone u Tvornici Kulture uz Jonathan i Editorse

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Prošlog četvrtka, 04.09.2014. u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture otvorena je nova koncertna sezona. Tom prilikom domaća je petorka Jonathan odsvirala žestoki gitaristički uvod popularnoj britanskoj alter rock grupi Editors koji marljivo promoviraju posljednji studijski uradak, svoj četvrti album pod nazivom ‘The Weight of Your Love’.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Text + photo : I.D.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Sastavljen od iskusnih glazbenika koji su se svojim projektima već oprobali na glazbenoj sceni bend Jonathan započinje svoj put još u jesen 2011.g. Široj publici su svoje prve zanimljivo producirane uratke u obliku EP-a podastrli putem socijalnih mreža poput soundcloud-a i bandcamp-a te otad zasluženo privlače pažnju medija te kritike. Moglo ih se tako slušati na radiju, gledati na TV-u ili čitati o njima u novinama i časopisima no albume ipak najbolje prodaju nastupi i svirke uživo. Da će nastupiti kao predgrupa Editorsima znalo se već neko vrijeme te je nastala strka oko ove riječke grupe došla do vrhunca te večeri.

Ako ste mislili da su Jonathan nekakve micice koje sviraju plačljivi indie rock, bili ste u krivu. Bend je predstavljajući svoj album prvijenac pod nazivom ‘Bliss’ u pravoj riječkoj rock tradiciji odsvirao energičan uvod britanskim gostima. Dok se ionako prilično puno dvorana punila do zadnjeg mjesta u očekivanju glavne atrakcije dečki iz Jonathana nisu štedili instrumente, ni sebe a kamoli publiku. Nagrađeni su pljeskom, bilo je tu i cupkanja, no izdaleka dovoljno za uloženi trud. Set unutar kojeg su odsvirali i svoja dva velika hita, ‘Communicate’ te ‘Maggie’, doveli su do vrhunca završnom ‘School’, pravom eksplozijom gitarističkih rifova i umijeća. U sastavu sa dvije gitare nismo očekivali ništa manje!

Treba spomenuti da su na dan koncerta Jonathan objavili svoj prvi i zasad jedini album na vinilu. Do dolaska albuma u dućane preporučamo posjetiti njihovu bandcamp stranicu na kojoj još uvijek možete u potpunosti skinuti ‘Bliss’ za cijenu koju želite. Hvala bendu i puno sreće u budućem radu![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”6639″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Editorsi su uz nešto obaveznih svjetlosnih efekata stupili na pozornicu u maniri bendova koji već imaju puno live odsviranih koncerata u nogama. Frontmen Tom Smith cijelo je vrijeme bio u kontaktu s publikom dok je pokušavao prenijeti emocije iza stihova pjesama a predstavio je i nove članove benda. Usprkos toj promjeni u postavi koja se dogodila prije objave njihovog četvrtog albuma kada ih je napustio Chris Urbanowicz njihova svirka zvuči sigurno, uvježbano i pristupačno. Dobro poznati ovdašnjoj publici ponudili su presjek karijere uz naglasak na posljednji album. Tom Smith, Russell Leetch i Ed Lay uz dvojicu novih pridruženih članova, Justin Lockeya i Elliota Williamsa, odsvirali su pravi profesionalni koncert te oduševili sve prisutne. Zahvalna publika raznih godišta i profila željno ih je pozvala na bis koji su također pošteno odradili te sve nagradili dužom verzijom svog velikog hita ‘Papillon’. Do zadnjeg mjesta ispunjen Veliki pogon Tvornice kulture vjerojatno će Editorse navesti da svrate još koji put na svojim turnejama. Dobrodošli![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”6640″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″][vc_column_text]

Jonathan set lista:

Mama I’m ready-Communicate-Maggie-Pictures-Hands-Try to get even-School

Editors set lista:

Sugar
Munich
An End Has a Start
Formaldehyde
All Sparks
A Life as a Ghost
Eat Raw Meat = Blood Drool
Someone Says
Bullets
Bones
Honesty
The Racing Rats
Smokers Outside the Hospital Doors
Two Hearted Spider
Nothing (Full band)

Bis
The Weight (Acoustic)
Bricks and Mortar
A Ton of Love
Papillon (Long)[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s