Scenaristički forum Palunko 12

Na nadolazećem Zagreb Film Festivalu, u sklopu edukativne i networking platforme Industrija, od 18. do 25. listopada održat će se tradicionalni scenaristički program projekta Palunko, čiji je središnji dio natjecateljska međunarodna radionica scenarija kratkometražnog igranog filma.

Ove godine radionica ima žanrovski predznak, a uz nju Palunko donosi i bogat popratni program s predavanjima, panelima i pitchingom, koji će ove godine biti posvećen transmediji i scenarističkim autorskim pravima te otvoren za javnost – sve zajedno objedinjeno u Scenaristički forum Palunko 12.

Na radionici će sudjelovati dvanaestoro talentiranih scenarista odabranih putem javnog natječaja, a od ideje preko sinopsisa do scenarija vodit će ih uspješne i nagrađivane scenaristice Jasmina Kallay, Irena Krčelić i Jelena Paljan.

Najbolji scenarij osvaja mogućnost realizacije u produkciji Hrvatskog filmskog saveza i premijeru u idućim Kockicama, hrvatskom natjecateljskom programu ZFF-a. Ove godine u Kockicama ćemo tako gledati film „Nedjeljni program” scenarista i redatelja Nevena Dužaneca, pobjednika Palunka 2013., u kojem glavne uloge tumače Romina Vitasović i Stjepan Perić.

Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza pokrenut 2003. godine s namjerom poticanja i promicanja scenarističke kulture. Rok za prijave na ovogodišnju radionicu je 21. rujna, a prijaviti se mogu scenaristi iz Hrvatske i inozemstva. Detaljan tekst natječaja, kao i sve daljnje novosti o Scenarističkom forumu Palunko 12, možete pronaći na Palunkovom portalu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s