13. Nebo fest Zagreb

Nebo Festival je manifestacija koja pruža uvid u recentnu ponudu glazbe svijeta (world music). Ove godine održava se 17. i 18. listopada u Teatru &TD, a i dalje promiče interkulturni dijalog kroz formu glazbe te tako osnažuje vrijednosti različitih kultura. Omogućavajući razmjenu informacija, priznavajući vrijednost i bogatstvo svake i najmanje kulture, potiču razumijevanje i slobodnu komunikaciju.

Na dosadašnjim festivalima nastupili su glazbenici s Tibeta, iz Mongolije, Italije, Belgije, Makedonije, Finske, Slovenije, Armenije, Velike Britanije, Norveške, Švedske, Mađarske, Kine, Kanade, BiH, Kube, Zimbabwea, Tuve, Bugarske i Obale bjelokosti.
Nastupilo je više od 250 glazbenika iz 20 zemalja i iz Hrvatske. Od toga je 50 glazbenika pripadnika nacionalnih manjina (Talijana, Slovaka i Rusina, Srba, Makedonaca, Ukrajinaca iz Hrvatske), Samija (Laponaca) iz Finske i Norveške, te Šveđana iz Finske. Nastupila je vrhunska pjevačica s Tibeta, Yungchen Lhamo, svojevrsna ambasadorica Tibeta i dobra prijateljica Dalaj Lame. Zahvaljujući iznimnim naporima organizatora, gostovala su vrhunska umjetnička imena – poput Djivana Gasparyana iz Armenije, Mari Boine iz Norveške, Dragana Dautovskog iz Makedonije…
Situacija niti ove godine nije bitno drugačija, a raspored nastupa donosimo u nastavku:

Petak, 17. 10., Teatar &TD, velika dvorana
20.30 h
KAZAN – world ethno fusion/sevdah traditional
22.00 h
PATRICK WALKER TRIO – Irish traditional/irish jigs and reels

Subota, 18. 10., Teatar &TD, polukružna dvorana
21:00 h
ČIPKICE – etno zbor
22.00 h
KOLOLIRA (hurdy gurdy) – hrvatski etno
23:00 h
Festivalski session

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s