Kultni DJ Shadow i Cut Chemist u veljači stižu u Tvornicu kulture

Dva gospodara gramofona, kultni DJ Shadow i Cut Chemist donose u zagrebačku Tvornicu kulture 9. veljače turneju “Renegades Of Rhythm” posvećenu velikom Africi Bambaati.

“Renegades Of Rhythm” turneja je posvećena radu i nasljeđu Afrike Bambaate, možda i najvažnijoj osobi u povijesti hip hopa. Na šest gramofona Shadow i Cut Chemist vrte isključivo vinile izvučene iz impresivne Bambaatine kolekcije od 40.000 ploča trajno pohranjenih u arhivi Sveučilišta Cornell. Ova dva iznimna DJ-a proveli su puno vremena kopajući po ogromnom broju ploča koje je Bambaataa puštao na svojim setovima da bi na kraju došli do selekcije koja se, uz njihove vanredne vještine, vraća u samo srce hip hopa, bazu, točku iz koje je sve počelo.

“Program koji izvodimo je višeznačan… Bambaataa kao izvođač, istražujući utjecaj njegovih klasika poput “Planet Rock”, zatim Bambaataa kao kolekcionar s beatovima koji su definirali hip hop, te na kraju Bambaataa kao mirotvorac i snaga društvene promjene. Utjecao je na genracije diljem svijeta i osjećali smo obavezu da ovom učinimo dobro.” – izjavio je tijekom planiranja nastupa DJ Shadow.

Uz Shadowa i Cut Chemista koji nastupaju na šest gramofona koncert je upotpunjen vizualima koje je izradio njihov stari suradnik Ben Stokes. Američki dio turneje “Renegades Of Rhythm” započeo je 1. rujna u Torontu, a završava 25. studenoga u Oaklandu. U Europu stižu 29. siječnja na čak 17 koncerata od kojih će se onaj nama najvažniji dogoditi u Velikom pogonu Tvornice kulture u ponedjeljak, 9. veljače.

Ulaznice po cijeni od 80 kn u prodaju kreću danas. Ta cijena je na snazi do 31. Od 1. siječnja do 8. Veljače za ulaznicu će trebati izdvojiti 90 kn, a na dan koncerta 110 kuna.

Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1, Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr, Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s