bon ton store & gallery: inside and out [INTERVIEW WITH JOGARDE]

‘bon’ za modu ‘ton’ za glazbu. Svijet u kojem se čovjek lako izgubi u roku od pola sekunde. Srećom, takav svijet i postoji – i to u obliku concept storea ‘bon ton’ koji je nedavno otvoren u dobrom starom i životnom Dežmanovom. A čim smo saznali da u svemu prste ima i ‘da mi gori kuća, prvo bi spašavao ploče’ Pepi – spiritus movens Freilaufa – znali smo da želimo saznati sve o ovom, prema svemu sudeći, posebnom mjestu. Intervju nam (mudar kakav jest) nije htio dati odmah… Tada je natipkao: ‘Bok Tena, javim ti se… kad se slegnu malo stvari. Još je sve u povojima. Može? Pepi’. I javio se. OK, javila sam se ja opet njemu, ali sam ovaj put odlučila biti odlučna. Ipak, taj drugi put nije imao ništa protiv. Tko je sve bon ton, što i kako rade i kuda zapravo idu? Za sve odgovore na spomenuta pitanja dovoljno je stisnuti play i onu sekundu s početka priče pretvoriti u osam minuta i četrdeset i osam sekundi.

Osnivači bon tona su dvojica zaljubljenika u glazbu, Josip Hubzin i Ingo Enco Kern, čija ljubav prema glazbi traje već nekoliko desetljeća. Svojim glazbenim djelovanjem željeli su dati Zagrebu dašak intime i zajedništva. Učinili su to kroz vlastite klupske večeri poput Freilaufa i postavljanjem Mastersa na glazbenu mapu Europe te djelovanjem iza pozornice. Jedan je svjetski putnik, drugi lokalni ambasador, a zajedno su odlučili Zagrebu nametnuti bon ton.

bon ton store&gallery zamišljen je kao concept store u kojemu će osnovna misao vodilja biti glazba. Od Revox pojačala do Rotary miksera, čak i magnetofonskih traka, upotpunjeno knjigama, modom i svime onime što život čini lijepim. Mjesto gdje ćete rado doći i poslušati omiljenu ploču na vintage Celestion Ditton zvučnicima promatrajući Dežmanovu kroz prostrane staklene izloge galerije.

bon ton – we sell love & disco

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s