Repetitor, Rusti i Moskau u Tvornici kulture

Beogradski garažni post punk trojac Repetitor vraćaju se u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu 31. siječnja 2015. u sklopu zimske turneje po regiji. Repetitor su jedan od regionalno najvećih bendova alternativne glazbe i trenutno najbolje što može ponuditi suvremena beogradska garažna rock scena.

Milena Milutinović (bubnjevi), Ana-Marija Cupin (bas, vokal) i Boris Vlastelica (gitara, vokal) svoj prepoznatljivi zvuk polako su gradili pod utjecajem žestokog rock‘n’rolla, post-punka i svega između, a visoko energične pjesme stvaraju na međuodnosu instrumenata i vokala. Od osnutka 2005. godine, preko prvog albuma ‘Sve što vidim je prvi put‘ iz 2008. koji je proglašen jednim od najautentičnijih uradaka, te zadnjeg hvaljenog ‘Dobrodošli na okean‘, Repetitor je postao jedan od najprodornijih mladih bendova s Balkana, a singlovi ‘Opet jak‘, ‘U pravom trenutku‘ ili pak ‘Biću bolji‘ govore o moći ovog benda.

Pažljivo slušanje otkriva sličnosti s bendovima kao što su rani Mudhoney, Fugazi, Sonic Youth, Pixies ili rana Nirvana, pa čak i Black Sabbath, a Repetitor se bez problema kreće tim nespojivim stazama tražeći svoj zvučni potpis. Sa svojim energičnim nastupima, karizmatičnom i uigranom svirkom, Repetitor već sada piše jedno novo poglavlje rock povijesti. Tome možete posvjedočiti u zagrebačkoj Tvornici kulture 31. siječnja.

Prije moćnog beogradskog trojca Repetitor nastupit će mlade nadolazeće nade hrvatske indie scene, Rusti i Moskau.

Rusti je indie noise punk rock bend iz Kutine. Nastali su 2012., a današnja postava formira se 2013. godine te ju čine Tomislav Đudarić (gitara,vokal), Mihael Delić (bass) i Neno Hadžihajdić (bubanj). U bogatoj koncertnoj povijesti upisali su nastupe s Miki Solusom na Mini film festivalu u Kutini, koncert krajem 2013. s Vlastom Popić u zagrebačkom Klubu kada su snimili i live EP, a svirali su i kao predgrupa Johnny Foreigneru iz Engleske te bendu Robotra iz Austrije. Kao utjecaje navode izvođače kao što su Dinosaur Jr., Fugazi ili pak Pavement, a glazba koju Rusti stvara može se opisati kao indie rock prožet noiseom i punk energijom. Prvi službeni EP je snimljen u studiju Radost! i trenutno je u procesu miksanja te izlazi uskoro.

Moskau je art-core/noise/performans band koji djeluje od 2009. godine i spaja glazbu s vizualnom umjetnošću i performansom. Iako matična postava broji 3 člana (Ivan Gundić, Bojan Koštić, Ivan Grobenski), postava benda varira i do 13 članova na raznim intrumentima (harmonika, saksofon, klavijatura, bicikl, jednožičana gitara…) uključujući i slam pjesnika Ivana Laića te plesačicu Andreju Salajec. Moskau do sada ima jedno službeno izdanje ‘Moskau EP’ iz 2010. godine, brojne koncerte (u klupskim prostorima, ali i u nekoncertnim prostorima – galerija Koprivnica, AK Galerija, Sinagoga Koprivnica itd.) te i dalje aktivno radi na novom materijalu uz planove za skorašnje novo izdanje.

Ulaznice u pretprodaji iznose 40 kn, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 55 kn.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s