Premijera JohannesburgFesta u Ivanić-Gradu

Ivanić-Grad će 25. i 26. rujna biti mjesto održavanja prvog JohannesburgFesta kojem je cilj promicanje alternativne glazbe i kulture općenito. Okosnicu festivala čini dvodnevna koncertna ponuda u sklopu koje će nastupiti više od 20 izvođača.

Headlineri prvog dana su zagrebački Kawasaki 3P i hip-hop duo iz Osijeka Krankšvester, a njima će se pridružiti osmeročlani ska-reggae kolektiv Officer Down. Drugi dan predvodi beogradski rap dvojac Prti Bee Gee kojima će se pridružiti i Bvana. Raznovrsnosti žanrovske ponude u subotu će doprinijeti riječki Pasi, zagrebačke Kurve i HC pankeri Me As Well. Na glavnoj pozornici će oba dana nastupiti i niz demo bendova koji će ovim putem dobiti priliku za promociju i zaokupljanje pažnje šire publike.

Druga festivalska pozornica nalazi se u prostoru ispražnjenog bazena zbog čega simbolično nosi naziv Pool’n’Bass. Ovdje će nastupiti DJ kolektiv Fonetika te Emir, Dodo, After Neven i mlada DJ zvijezda Viatori, čime će JohannesburgFest obuhvatiti i razne podžanrove housea i techna. Disconnected Stage će ponuditi dnevne unplugged nastupe izvođača i bendova od kojih se ističu The Roomors.

Vrijeme do večernjih sati i početka koncerata posjetitelji će moći kratiti i sudjelovanjem u raznim radionicama i drugim dodatnim sadržajima koji će činiti ukupnu ponudu JohannesburgFesta.

Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim, a cijena u pretprodaji je 50 kuna dok će na dan festivala koštati 60 kuna. Kupnjom ulaznice posjetiteljima će, osim koncerata i dodatnih sadržaja, biti osigurana i mogućnost kampiranja te popust od 40% na putovanje vlakovima HŽ-a.

Sve ostale informacije dostupne su na službenim stranicama festivala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s