Dnevni program Telekom Electronic Beats Festivala

Nakon predstavljanja datuma i izvođača petog Telekom Electronic Beatsa u Zagrebu, otkriveno je još detalja novog koncepta festivala. Uz koncerte i DJ nastupe, EB je ove godine pojačan dnevnim programom u koji se kroz posebna događanja, predavanja ili pogodnosti uključilo čak 16 partnera festivala.

Većinom smješteni u širem centru Zagreba, odabrani partneri će u danima održavanja EB-a, petak, 6. i subotu, 7. studenog, stvoriti ozračje slično onome u urbanim europskim prijestolnicama, ponudom sadržaja iz područja glazbe, umjetnosti, gastronomije i mode.

Predavanja i paneli: Glazbeno novinarstvo, povijest hip-hopa i klupska moda u Hrvatskoj

Festivalski petak počinje u Booksi, predavanjem ‘Karijerni cilj: Profesionalni glazbeni novinar’ o načinu na koji glazbeni novinari danas tretiraju usmene izvore. Predavač Alex Samuelson  (Electronic Beats magazin, The Wire, NPR i Deutsche Welle) približit će svoje iskustvo studentima, novinarima i svima koje privlači pisanje o glazbenim temama. Booksa će dan kasnije ugostiti i jednog od naših najpoznatijih DJ-a i producenata, Phat Phillieja, koji će posjetiteljima dati uvid u početke hip-hop scene u Hrvatskoj. Njegova ‘Priča o hrvatskom hip-hopu’ bit će servirana kao sočna sredina između EB nastupa Young Fathersa (petak, &TD) i Mykkija Blanca (subota, Močvara).

Zadnji EB panel je onaj o misterioznom nestanku klupske mode u Hrvatskoj. ‘Klupska moda pod povećalom’  je tema o kojoj će razgovarati poznate fashionistice, među kojima su nekadašnja suvlasnica kluba Olga Lugović Ionidis – Olja, glavna urednica portala Buro 24/7 Ana Pavić i vlasnica branda ROBA Branka Šćepanović. Panel će se održati u Bon-ton galeriji, u kojoj slijedi in store event s popustima na poznate brandove, degustacijom vina te DJ-ima Jogardeom i Martinom.

Iskoristite pogodnosti i napravite svoje EB suvenire!

Festivalu su se pridružile i neke od najsnažnijih gradskih kulturnih ustanova. Hrvatski Telekom će kupcima karata za Electronic Beats večeri omogućiti besplatni ulaz u MSU tijekom petka i subote. HDLU osigurava 50 posto popusta na ulaznice za 3. bijenale hrvatskog slikarstva u Meštrovićevom paviljonu – idealna prilika za razgled presjeka rada suvremenih autora, među kojima su Stipan Tadić, Zlatan Vehabović, Grgur Akrap i drugi.

Predah između odabranih sadržaja, s posebno osmišljenim EB menijima, ponudit će bistro Croatian Design Superstorea (Martićeva ulica) i azijski restoran Umami, koji na lokacijama Skalinska i novootvorena Horvaćanska vlasnicima EB ulaznica/narukvica daje dodatnih 20 posto popusta. Trešnjevački Teneo Coffee  će samo za posjetitelje EB-a organizirati besplatne ‘Brewolution’ radionice o pripremi najbolje kave kod kuće, uz primjenu čak osam različitih tehnika. Ovo će ujedno biti lokacije na kojima će gosti festivala imati mogućnost pokupiti svoje primjerke Electronic Beats časopisa, singlica i drugih popularnih promo artikala.

U Croatian Design Superstore stiže i jedinstvena prilika testiranja vlastitih dizajnerskih sposobnosti uz izradu unikatnih EB suvenira na Designer workshopu – sudionici rezultate svojeg rada pod mentorstvom CDS-a mogu ponijeti kući.

Najbolji subotnji warm-up (onaj za nastup DJ-a Kozea u &TD-u) goste očekuje u galeriji Pikto u Branimir centru, u kojoj će uz aktualne izložbe (Tarik Walid El Kawam: ‘From afar’ i Denis Dunaj: ‘Faces’) DJ-i Sladoled i Tvrtko sa svojim gostima spremiti specijalno izdanje plesne Frendove sobe.

SC – najbolja vikend lokacija za glazbene entuzijaste

Glazbeni entuzijasti, profesionalci, producenti i DJ-i tijekom subote će svoje utočište pronaći u SC-u. Tamo će već ujutro početi najveći Močvarin sajam ploča i stripova, koji će u svojem specijalnom EB izdanju okupiti vlasnike svih relevantnih hrvatskih dućana s rabljenim pločama i stripovima.

Osam kandidata sudjelovat će u cjelodnevnom Zagreb-Verb Workshopu, radionici koncentriranoj na učenje o kreiranju specifičnog reverb efekta – convolution reverba. Polaznici će uz mentorstvo Ksenije Ladić naučiti kako snimiti convolution reverb specifičnih prostora poput Francuskog paviljona te kako znanje aplicirati u svoj producentski rad.

Za kraj programa ostaje prvi hrvatski Native Instruments Sessions, okupljanje korisnika Native Instrumentsa, stručnjaka i šire glazbene zajednice, s tradicijom u gradovima poput Berlina, Los Angelesa i Tokyja. Native Instruments su za partnere premijernog sessiona u Hrvatskoj odabrali su upravo EB, Confusion Crew i prezentera KOOLADE-a, jednog od najboljih domaćih glazbenih producenata.

‘Novi koncept Telekom Electronic Beatsa grad Zagreb pretvara u vibrantnu destinaciju, kakvu priželjkuje naša publika. Program je formiran na način da svaki gost sukladno preferencijama stigne obići barem trećinu, ako ne i polovicu sadržaja spremljenih u suradnji s partnerima prije klupskog večernjeg EB nastavka’, pojašnjavaju organizatori uz napomenu da je za dio predavanja/programa potrebna prethodna prijava.

EB festival za svoj peti hrvatski rođendan tako dobiva obrise konkrentog i jedinstvenog događanja koje će, vjerujemo, ponovno šarmirati poklonike elektronske i hip hop glazbe. Za to će svakako biti zaslužni i već najavljeni izvođači: Young Fathers, Mykki Blanco, DJ Koze, KINK, Kolsch, Romare, Sinkane, Talisco, Ten Fe, Ilija Rudman, Kozmodrum, Pytzek i Tomislav. Electronic Beats će se održati 6. i 7. studenog na tri koncertno-klupske lokacije (&TD, Močvara, Sirup), uz bogati popratni dnevni program.

Ulaznice se mogu nabaviti u zagrebačkoj knjižari Rockmark, CD shopu Dirty Old Shop i na webu.

 Raspored i satnica svih dnevnih popratnih događanja, kao i provjera na koje se besplatne događaje valja prijaviti ranije nalazi se ovdje

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s