Treći Sound Art Inkubator u Galeriji Močvara

Treći po redu Sound Art Inkubator u Galeriji Močvara ponovo predstavlja mlade umjetnike koji na različite načine istražuju zvuk kao sredstvo umjetničkog izražavanja. Ovaj put, uz hrvatske mlade nade novomedijske scene, kroz Inkubator prolaze i studenti srpskih akademija, što znači da projekt u 2015. godini po prvi put poprima i regionalni karakter.

Sound Art Inkubator je natječajnog karaktera i fokusiran je na pružanje produkcijske i prezentacijske podrške mladim umjetnicima, studentima likovnih i umjetničkih akademija te neafirmiranim umjetnicima u realizaciji radova koji se bave zvukom kao medijem ili temom. Program u 2015. obuhvaća grupnu izložbu i performanse te predstavlja najveći broj mladih autora od početka Inkubatora 2012. godine. Tako se u sklopu ovogodišnjeg Inkubatora s osam autorskih projekata – interaktivnih instalacija, performansa i ambijenata – predstavlja čak 13 umjetnica i umjetnika: Tamara Bilankov, Noel Šuran, Mladen Tomić, Vitar Drinković, Sanjin Vinković, Dražen Hižak, Bogdan Stefanović, Danilo Crnogorac, Milica Šolajić, Igor Andrić, Nemanja Blagojević, Ljubica Letinić i Lana Deban. Od ozvučivanja vlastitih unutarnjih organa do zvučnih reminiscencija na intimnu obiteljsku prošlost u razdoblju kasnog socijalizma, Inkubator u veliku dvoranu Pogona Jedinstvo još jednom dovodi autore koji predstavljaju budućnost suvremene umjetnosti na ovim prostorima – budućnost koja će, izgleda, biti veoma intrigantna i uzbudljiva.

Otvorenje izložbe zakazano je za ponedjeljak, 26.10.2015. u 20:00 h @ velika & mala dvorana Pogona Jedinstvo. Izložba ostaje otvorena od 27. do 29. listopada od 17:00 h do 20:30 h. Upad: 0 kn! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s