10 razloga zašto ovog vikenda posjetiti Telekom Electronic Beats festival

Počinje dosad najveće izdanje Telekom Electronic Beats festivala u Zagrebu. Trajat će 48 sati, održati se na 12 različitih lokacija, a ukupno 22 izvođača zauzet će klupske i koncertne prostore &TD, Močvaru i Sirup. Ako još niste isplanirali svoj savršeni vikend, donosimo vam (najmanje) deset razloga zašto ga posvetiti upravo ovom događanju:

Prvo i osnovno, u Hrvatsku prvi put stižu Young Fathers. Dobitnici još uvijek aktualnog prestižnog Mercury Prizea, osvojenog konkurenciji s FKA Twigs, Damonom Albarnom i Annom Calvi, nastupaju u Teatru &TD uz Talisco, Ten Fe i Tomislav sutra s početkom u 20h.

Drugo, organizator je ove godine predstavio inovativni festivalski koncept, koji će cijeli grad pretvoriti u košnicu umjetnosti, glazbe, gastronomije, dizajna i mode. Čak 16 partnera spremilo je pop up programe koje bi bilo šteta propustiti. Potražite ih ovdje.

Treći razlog je Secret Gig Zagreb uz Lonea Live  na još uvijek tajnoj lokaciji. Potrebno je  pažljivo slijediti ove Facebook upute. Lone vrata svojeg tajnog besplatnog tuluma otvara već u 17h. Secret Gig će, vjerujemo, ujedno poslužiti kao utjeha onima koji nisu na vrijeme kupili svoju kartu za Kinka Live u Sirupu. Da vam ne pobjegnu ulaznice za ostala događanja, svakako ih kupite što je prije moguće. Dostupne su online, u Rockmarku i Dirty Old Shopu.

Veliki Močvarin sajam vinila i stripova tj. njegovo posebno izdanje u SC-u četvrti je razlog za vikend uz Telekom Electronic Beats. Sajam će okupiti trgovine vinilima iz cijele Hrvatske, a u ponudi će se naći svi glazbeni žanrovi, literatura, posteri i stripovi. Sajam vinila i stripova posjetite u subotu između 11h i 18h.

Peti vrlo važan razlog je Mykky Blanco u Močvari. U subotu navečer Mykki predstavlja novi projekt C-Ore, a pozornicu će podijeliti sa Sinkane, Kozmodrum i  DJ-em Funk Guruom koji će vas zabavljati između nastupa.

Na šesto mjesto dolazi galerija Bon-ton, koja za festivala postaje domaćin zanimljivog panela „Klupska moda pod povećalom“ uz dobro znane fashionistice zagrebačke scene Olju Lugović, Anu Pavić i Branku Šćepanović. Vlasnik bon-tona, DJ Jogarde, gostima sprema još finu glazbenu i vinsku selekciju te popust na cijeli asortiman Bon-tona.

Sva ostala odlična predavanja također su jedan od razloga zašto će ovo izdanje festivala biti najbolje dosad. Booksa ugošćuje Alexa J. Samuelsa s temom profesionalnog novinarskog izvještavanja, dan kasnije i Phat Phillieja koji će se prisjetiti početaka hip hop scene u Hrvatskoj. U subotu se održava prvi Native Session Zagreb za glazbene producente i DJ-e. Radionice Zag-Verb Ksenije Ladić i  Processing Workshop u Croatian Design Superstoreu su već popunjene i ne primaju dodatne prijave.

Lijepo vrijeme u petak i subotu iskoristite za šetnju do MSU-a, u kojem sve posjetitelje s Electronic Beats kartom ili narukvicom očekuje besplatan ulaz, dok na odlično 3. bijenale hrvatskog slikarstva u HDLU dobivate 50% popusta. Galerija Pikto u Branimir centru gostima će uz dvije izložbe „Faces“ ponuditi i warm-up uz Frendovu sobu za kasniji nastup DJ-a Kozea u Teatru &TD. Tvrtko, Sladoled i njihovi gosti čekaju vas od 19h u subotu, ulaz je besplatan.

Na predzadnje nezaobilazno mjesto ide legendarni Koze! Čovjek koji je počeo kao hip-hop DJ u Hamburgu krajem 80-ih danas je utjecajno ime elektronske glazbene scene, koje nesebično pomaže mladim kvalitetnim izvođačima. Posjeduje label Pampa Records i jedan od najboljih albuma ikad – Amygdalu, na kojoj je ugostio brojne kolege poput Dana Snaitha (Caribou) i Matthewa Deara. Koze nastupa uz Romarea i Iliju Rudmana u Teatru &TD u subotu, 7.11. Tulum počinje u ponoć.

Za kraj ostaju slasni zalogaji koje su u gradsko Electronic Beats kruzanje ubacili partneri Croatian Design Superstore i restoran Umami. CDSS je spremio posebne EB menije u sklopu svojeg „Chill stationa“, a Umami daje 20% popusta na iznos računa svim gostima s kartama ili narukvicama. Teneo coffee na Trešnjevačkom trgu u petak i subotu za posjetitelje festivala organizira besplatne „Home barista“ tečajeve za spremanje savršene kave kod kuće u čak osam različitih tehnika.

Karte se po pretprodajnim cijenama (party 45 kuna, koncerti 75 kuna) mogu naći u Telekom web shopu, te u Rockmarku i Dirty Old Shopu u Zagrebu. Na vratima će cijena iznositi 70 kuna za party i 90 kuna za koncerte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s